Menekülés közben árokba borította az őt üldöző rendőrautót egy tápiószelei ámokfutó

Ámokfutó autós tolvajt fogtak a rendőrök. A férfi a Pest megyei Tápiószelén lopott el egy kocsit. Menekülés közben árokba szorította az őt üldöző rendőrautót, majd egy úttorlaszt is kikerült. Végül lövésekkel sikerült megállítani.

Negyven kilométeren át tartó, akciófilmbe illő autós üldözéssel sikerült elfogniuk rendőröknek szerda délután azt a 22 éves autó tolvajt, aki Tápiószelén ellopott egy Fordot, amiben a tulajdonos benne felejtette a kulcsot. A rendőröknek már néhány száz méter megtétele után gyanús lett a kocsi és meg akarták állítani, de a vezető figyelmen kívül hagyta a rendőr jelzését, és továbbhajtott.

A járőr üldözni kezdte, de amikor utolérte és meg akarta előzni, a menekülő sofőr ráhúzta a kormányt a szirénázó rendőrautóra, és az árokba szorította. A járőrkocsi felborult, de a benne ülő három rendőr nem sérült meg. Az üldözésbe időközben két másik rendőrjárőr is bekapcsolódott. Jászteleknél egy kamionnal keresztbe álltak az úton, de az ámokfutó kikerülte a torlaszt és továbbszáguldott.

Lövések is eldördültek, végül nem ez állította meg a kocsit

A rendőrök ezután célzott lövésekkel próbálták megállítani a kocsit, sikertelenül. Végül az egyik rendőrautó hátulról nekikoccant, amitől a tolvaj elvesztette uralmát a jármű felett, lesodródott az útról és már nem tudott továbbmenni.

Hírdetés

A vezető azonban még ekkor sem akarta megadni magát: kiugrott a kocsiból és futni kezdett. A rendőrök a szántóföldön fogták el. A nagykátai kapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, az ügyben lopás miatt nyomoz a rendőrség. Amennyiben a törvényes feltételek fennállnak, a nagykátai járási ügyészség a lopás miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állíthatja az elkövetőt.

A férfit pénteken Szolnokra vitték, ahol az ügyészség a rendőröket ért támadás miatt is gyanúsítottként hallgatta ki.

Balázsné Busku Terézia, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség a mai napon gyanúsítottként hallgatott ki egy tápiószelei fiatalembert, akit azzal gyanúsítanak, hogy hivatalos személy elleni erőszak bűntettét, illetőleg közúti veszélyeztetés bűntetté követte el.

A bíróság az ügyészség kezdeményezésére a férfit péntek délután előzetes letartóztatásba helyezte.

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »