Meneküláradat: Kiszúrtak az olaszokkal kedves szomszédai

Franciaország, Ausztria és Svájc is lezárta határait a menekültáradat ellen. Matteo Renzi olasz miniszterelnök szerint a menekülthelyzet tarthatatlanná vált.

A miniszterelnök elégtelennek nevezte az Európai Unió eddigi fellépését a migrációs áradattal szemben. A Corriere della Sera napilapban úgy nyilatkozott, hogy ha az EU-ban nem a szolidaritás kerekedik felül azon tagállamok iránt, ahova a menekültek érkeznek, Olaszország saját megoldást léptet életbe a bevándorlási helyzet kezelésére – adja hírül a Napi Gazdaság.

Hírdetés

„ Az illegális bevándorlás miatt át kell gondolni a schengeni rendszert, és Németországnak meg kell fontolnia, hogy felfüggeszti tagságát a belső határellenőrzés nélküli uniós övezetben” – közölte Markus Söder, a bajor tartományi kormány pénzügyminisztere. Németországon kívül Ausztria sem engedi át az Olaszországból a vasúttal vagy másként érkező bevándorlókat. Az észak-olaszországi Ventimiglia településnél a francia hatóságok megszigorították a határőrizetet a hét végén, hogy útját állják az illegális bevándorlóknak. Aki mégis átlépi a határt, azt azonnal visszatoloncolják Olaszországba. A nem európai uniós tagállam Svájcban is szigorú intézkedéseket vezettek be: a hét végén 240 illegális bevándorlót toloncoltak vissza Itáliába.

Olaszországban még a rendőrökkel is összecsaptak a bevándorlók, akik a határ lezárása ellen tüntettek.

NapiGazdaság.hu – Pestisracok.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »