Mémekkel tolná Gyurcsány felé a Jobbikot a Fidesz

Mémekkel tolná Gyurcsány felé a Jobbikot a Fidesz

A DK elnöke ma délutánra tárgyalni hívta az ellenzék vezetőit, de ide Vona Gábor nem megy el. Az LMP közben közvetíteni próbál a kormányváltás érdekében.

Még a nemzeti ünnepen beszélt a miniszterelnök arról, hogy a kampány hajrájában az ellenzéki pártok összeállnak és visszalépnek a legesélyesebb jelölt javára.

– Tudjuk, hogy végül minden választókerületben ők állnak majd szemben a mi jelöltjeinkkel. Nekik az a feladatuk, hogy hatalomra kerülve végrehajtsák a nagy tervet. A nagy tervet, hogy a bevándorlók útjában álló Magyarországot megtörjék, és először bevándorlók ezreit, aztán tíz és tízezreit telepítsék be néhány év alatt Magyarországra – fogalmazott Orbán Viktor.

Még ugyanezen a napon egyeztetni hívta az ellenzéki politikusokat Gyurcsány Ferenc.

– Tárgyalásra hívom a parlamenti bejutásra esélyes ellenzéki pártok vezetőit, az MSZP–P, az LMP és a Jobbik vezetőjét – jelentette ki a DK elnöke.

A Jobbik azonnal jelezte: nem tárgyalnak Gyurcsány Ferenccel, ezt vasárnap is megerősítette a párt miniszterelnök-jelöltje.

– Mi azokkal a pártokkal, akik az elmúlt 28 év pusztításáért, kudarcaiért felelősek, akár a Fidesz, akár az MSZP, akár a DK, mi nem kívánunk sem a választások előtt, sem a választások után egyeztetni. Ezt elmondtuk számtalanszor, ha megkérdezik többször, akkor többször is elmondjuk, de az álláspontunk nem fog változni – mondta Vona Gábor.

Hírdetés

Szél Bernadett szerint, mivel egyedül az LMP-vel hajlandó minden párt tárgyalni, így ők kénytelenek közvetíteni.

– A realitások azt mutatják, hogy van egy párt, az LMP, amely azon dolgozik, hogy szóba álljanak politikusok egymással ebben az országban. Szerintem nonszensz egyébként, egy ilyen helyzetben, amikor a saját miniszterelnökünk fenyeget minket a saját nemzeti ünnepünkön a pulpitusról, hogy nem beszélünk egymással – nyilatkozta az LMP miniszterelnök-jelöltje.

Bár az MSZP 15-én még a Jobbikot támadva kampányolt, most már óvatosabban fogalmaz listavezetőjük.

– Azt a választói elvárást, hogy minél több körzetben legyen világos, hogy ki az esélyes jelölt, hogy ennek az elvárásnak az ellenzéki pártok megfeleljenek. Nem az MSZP-n, nem a Párbeszéden, nem rajtunk fog múlni, hogy egy ilyen megállapodás létrejön-e. Én egy komoly előrelépésnek gondolom, hogy erről tudunk végre a tárgyalóasztalnál beszélni – fogalmazott Karácsony Gergely.

A Hír TV által megkérdezett politológus szerint a miniszterelnök szándékosan emelte a választás tétjét ünnepi beszédében.

– Ez leginkább azt szolgálja a miniszterelnök részéről, hogy számol ő maga is azzal, hogy teljes ellenzéki összefogás, illetve együttműködés, az nem fog létrejönni, és ezáltal, miután maga megemeli ennek a tétjét, majd azt követően, hogy ez végül nem fog létrejönni, ő maga erősíti ezzel a dezintegratív, dezorientált, esélytelen, egymással megegyezni nem képes ellenzéknek a képét – nyilatkozta Böcskei Balázs.

A Jobbik cáfolata ellenére, a vélhetően kormánypártok által gründolt internetes viccoldalakon több mémet is készítettek, amelyen Gyurcsány Ferenccel boronálják össze Vona Gábort.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »