Melyik az a munkahely, ahol 10 figyelmeztetés után se rúgnak ki?

Ezt a kérdést tette fel hétfői sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője, aki szerint a törvénytisztelő többséget joggal háborítja fel, hogy a társadalom egyes tagjaira a törvények nem vonatkoznak, így következmények nélkül tehetnek bármit.

Mint mondta, ez annak a következménye, hogy a hatóságok nem végzik rendesen a munkájukat. A képviselő szerint ezen jelenség iskolapéldája, hogy a putnoki jegyző – akit még 2011-ben bízott meg a Kormányhivatal, hogy a miskolci Annabánya városrészen végezzen hatósági munkát –, mind a mai napig nem tud eredményt felmutatni.

Pakusza a terület megválasztott önkormányzati képviselőjeként levelet intézett a Kormányhivatalhoz, melynek válaszából kiderült, hogy már tíz esetben felszólították a jegyzőt a munka elvégzésére, eredménytelenül. A politikus szerint felvetődik a kérdés, hogy a közpénzből megfizetett jegyző valóban ennyire alkalmatlan-e a munkájára, vagy esetleg felmerül miskolci kollégája és a város önkormányzatának érintettsége.

Hírdetés

Pakusza szerint a Kormányhivatalt vezető Demeter Ervinnek is fel kell tenni az alábbi kérdéseket: helyénvaló-e ez az eljárás, meddig veheti még fel fizetését elvégzett munka nélkül a jegyző, illetve mikor szankcionálják végre, amiért a felszólítások ellenére elmulasztotta kötelességét. Súlyosbítja az ügyet – tette hozzá Pakusza –, hogy Annabányán az öt éve közterületre elfolyó szennyvíz jelentősen megnövelte a hepatitis megbetegedések számát.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Hírek, Jobbik


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »