Melyik a legjobb szárítógép? Tesztösszefoglaló

Melyik a legjobb szárítógép? Tesztösszefoglaló

Beco, Candy, Gorenje, Indesit, Whirlpool, Bosch, LG, Miele – legújabb szárítógép tesztünkben 13 márka 58 termékének laboratóriumi teszteredményeit hasonlítottuk össze. A legjobb szárítógépek között is többszázezer forint lehet a különbség, mutatjuk, melyek a legcsendesebbek és melyek a legtöbb áramot fogyasztók.

A teszteredmények szerint nem lehet olcsón megúszni egy ilyen beruházást, úgyhogy legalább tegyünk róla, hogy ha úgy érezzük mindenképp szükségünk van egy szárítógépre, akkor a számunkra legfontosabb szempontok alapján válasszunk egy hosszú távon a megelégedésünkre szolgáló darabot. Hogy melyik terméknek mi az erőssége vagy éppen a gyengesége abban segít a Tudatos Vásárlók Egyesületének terméktesztje.

A teljes fizetős teszt itt tekinthető meg!

Vizsgáltuk, hogy:

mennyire jól szárítanak,milyen a kondenzációs hatékonyságuk,milyen könnyen vasalhatók a ruhák szárítás után,a hétköznapi felhasználó számára egyszerű-e a készülék kezelése,mennyi áramot fogyasztanak,milyen hangosak,mennyi a ciklusidejük külön-külön a vizsgált programokra vonatkozóan.

Mindegyik terméket pontosan ugyanazzal az automatizált módszerrel vizsgálták partnereink laboratóriumban, hogy az eredmények könnyen összehasonlíthatók legyenek. A kapott eredményeket különböző súlyozással számítottuk be, így alakult ki a végső sorrend. Az árak a teszt publikálásának időpontjában aktuális átlagos itthoni fogyasztói árat mutatják.

A legjobbak

A vizsgált szárítógépek ára 125 000 Ft – 648 000 Ft között mozog.

Az összesítésben 70%-os vagy afeletti eredményt elért legjobban teljesítő termékek közül a legolcsóbb, a Sharp KD-NHH8S7GW2 típus ára 192 000 Ft átlagosan.

Hírdetés

Jó hír, hogy 29 termék végzett összesítésben 70%-os vagy afeletti eredménnyel, viszont az is látszik, hogy nem mindegyik teljesít kiemelkedően mindegyik vizsgált kritérium szerint. Az nem kérdés, hogy elvárjuk tőlük, hogy szárítsák meg a ruhákat. Ezen felül gondoljuk át, hogy mely szempontok fontosak még a számunkra és nézzünk utána, melyik termék tudja majd azokat teljesíteni.

Talán nem meglepő, hogy a kategória abszolút győztese egy Miele termék, a Miele TWL780 WP, ami kiválóan szárít, de például a zajszintje, illetve a ruhák gyűrődési foka hagy kívánnivalót maga után. Míg más termékek, például a Bosch WQG233D1 összesítésben némileg lemaradt, de a legkevésbé gyűrte össze a ruhákat a szárítási folyamat során. Ha nem hobbink a vasalás, valószínű ez fontos szempont lehet számunkra.

A nyertes Miele termék 648 000 Ft-os átlagáron érhető el, míg az említett Bosch szárítógép átlagosan 249 000 Ft.

Tízezreket spórolhatunk, ha háztartási gép vásárlás előtt itt nézünk körül

A legcsendesebbek

Zajszint terén több Whirlpool termék teljesített a legjobban, de itt is érdemes odafigyelni pontosan melyik terméket választjuk, mert van szórás a márkán belül is. S még csak az ár sem lehet döntő, mert mindegyik vizsgált termékük ugyanabban az árkategóriában mozog. A Whirlpool FFT M11 82 például összesítésben ugyan jó eredményt ért el, de ha nem tudjuk a lakásnak egy eldugott távoli zugába helyezni, nem biztos, hogy örömet fog okozni, ha gyakran kell hallgassuk a búgó hangját.

A legtöbbet fogyasztók

Energiafogyasztás szempontjából kifejezetten pozitív eredmények születtek. Csupán három Candy termék és a Klarstein Jet Set 2500 bizonyult energiavámpírnak.

A teljes fizetős teszt itt tekinthető meg!Miért kérünk pénzt az eredményekért?

Az International Consumer Research & Testing (ICRT) 1990-ben létrehozott, egységes sztenderdeket követő termékteszteléssel foglalkozó szervezet. A célja az, hogy megalapozott információkkal segítse a vásárlókat. A hálózat fogyasztóvédelmi szervezeteket fog össze Európából és a világ minden tájáról. Minden tagja reklámmentesen, gyártóktól, kereskedőktől és politikai pártoktól függetlenül működik. A tesztek részletes eredményeit kizárólag az ICRT-hez tartozó szervezetek publikálhatják saját, erre a célra kialakított felületükön. A hálózat magyarországi tagja a Tudatos Vásárlók Egyesülete, mi  a www.tesztek.tudatosvasarlo.hu weboldalon tesszük közzé magyarul a nemzetközi vizsgálatokban megszerzett részletes, fogyasztói szempontok mentén rendszerezett eredményeket, valamint a nálunk is kapható termékek – teszt publikálásának időpontjában aktuális – átlagos fogyasztói árát.

A Tudatos Vásárlók tesztjei olyan vizsgálatokra alapoznak, melyekben nemcsak műszeres méréseket végeznek, hanem ki is próbálják, felhasználói oldalról is értékelik az adott árucikkeket.

Ez a poszt Melyik a legjobb szárítógép? Tesztösszefoglaló először itt jelent meg: Tudatos Vásárlók.


Forrás:tudatosvasarlo.hu
Tovább a cikkre »