Mélyen vallásos ez az érző szívű néger férfiú, ezért halasztották el a kivégzését

Mélyen vallásos ez az érző szívű néger férfiú, ezért halasztották el a kivégzését

Elhalasztottak egy kivégzést Alabamában, mert az elítélt ragaszkodott ahhoz, hogy jelen legyen személyes lelkipásztora, követelését pedig csütörtökön méltányolta az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága, és utasította a börtönt, hogy engedje jelen lenni a lelkészt.

Alabamában ugyanakkor az a szabály, hogy a börtön személyzetén kívüliek nem vehetnek részt kivégzésen biztonsági megfontolásból.

Hírdetés

A halálra ítélt férfi – Willie Smith – utolsó kívánságaként ragaszkodik ahhoz, hogy halálánál jelen legyen lelkésze – mint hangoztatja – "megkönnyítendő a távozást az élők világából a holtak birodalmába."

Alabamában jó ideig alkalmazott az állam börtönkáplánt, hogy – igény esetén – együtt imádkozzon a kivégző kamrában az elítélttel. A gyakorlattal azután hagyott fel az állam, hogy egy muszlim halálraítélt imámot kért kivégzéséhez, csakhogy nem volt az alabamai börtönöknek állományban börtönimámjuk, így az a döntés született, hogy a börtön személyzetén kívül nem lehet jelen más kivégzésnél.

Smith immár 51 éves. Bűne, hogy 30 éve meggyilkolt egy 22 éves nőt 80 dollárért (ráadásul egy temetőben követte el – a szerk.).

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »