Mel Gibson is feltűnt egy Budapesten tartott abortuszellenes konferencián

Mel Gibson is feltűnt egy Budapesten tartott abortuszellenes konferencián

Az esemény nem kapott nagy beharangozót.

Budapesten rendeztek a hét végén egy kevés figyelmet kapó, de viszonylag jelentős nemzetközi találkozót, a Political Network for Values (PNfV) nevű szervezet konferenciáját.

A 24.hu beszámolja szerint a PNfV egy ultrakonzervatív, keresztény és hagyományos családi értékeket közvetíteni akaró, abortuszellenes szervezet, ami Magyarországon kifejezetten erős kapcsolatokkal rendelkezik: Novák Katalin már 2015-ben az igazgatótanács tagja volt, 2019-ben pedig vezetője lett a szervezetnek, amiről a köztársasági elnöki kinevezése előtt mondott le.

Hírdetés

A budapesti eseményen számos közép-európai, valamint olasz és spanyol jobboldali politikus volt jelen, de Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ vezetője mellett felszólalt a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának több tagja is. Bár a hivatalos meghívottak listáján nem szerepelt, egy Twitter-bejegyzés tanulsága szerint Mel Gibson színész is feltűnt a konferencián, aki Jim Caviezel új filmjét promózta, ami a gyerekkereskedelemről szól.

A híroldal megjegyzi, arról, hogy a konferencián mi történt, csak néhány beszámolóból tudni, amik leginkább Szánthó Miklóst idézik. A teljes konferencia videóanyagát feltöltötték ugyan a Youtube-ra, de később törölték a majdnem kilencórás videót.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »