Mej Hszin-jü: Soros György háborút indított Kína ellen

Mej Hszin-jü: Soros György háborút indított Kína ellen

Soros György „nyilvánosan háborút indított Kína ellen”, jelentette be Mej Hszin-jü, a kínai Kereskedelmi Minisztérium kutatója a Zsemin Zsipao című vezető állami lapban – írja az MTI.

Kedden, feltehetőleg a spekulánsok miatt gyengült mind a kínai jüan, mind a hongkongi dollár. A sanghaji tőzsdeindex 6,4 százalékkal zuhant, ezzel 13 hónapja nem látott mélypontot ért el.

Habár a központi bankok nem avatkoztak be ezekbe a folyamatokba, ugyanakkor a média felhívta a figyelmet arra, hogy főleg Soros György tevékenysége miatt fennáll egy bizonyos veszélyhelyzet. A kínai médiumok a múlt héten már egyszer megkongatták a vészharangokat, akkor amiatt, hogy a magyarországi származású zsidó üzletember a Davosban tartott Világgazdasági Fórumon úgy nyilatkozott, hogy a kínai gazdaság „kemény landolása” elkerülhetetlen.

Hírdetés

Soros György közismert arról, hogy szeret a tőzsdeindexek zuhanásán keresni (shortolni), valamint az ő nevéhez fűződik az 1992 szeptember 16-ai „fekete szerda” is, amikoris összeomlott a brit font.

Hszin-jü ugyanakkor úgy  látja, hogy a multimilliárdos támadásai nem fognak sikerrel járni, ahogy ő fogalmazott, kiszemelt áldozatai, a jüan és a hongkongi dollár ezt a támadást is túl fogják élni.

Csan Hszing-tung, egy másik gazdasági szakértő ugyanakkor azért aggódik, mert szerinte Soros ügyesen manipulálja a közvéleményt, és ezek a támadások emiatt okozhatnak kárt Kínának. Ugyanakkor, vannak olyan elemzők is, akik szerint Soros csupán pénzt akar keresni, és esze ágában sincs a világ második legnagyobb gazdasága elleni magánháborúba kezdeni.

Orientalista.hu – Crusader


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »