Megy, azaz folytatódik a cicaharc az ellenzék berkeiben

Megy, azaz folytatódik a cicaharc az ellenzék berkeiben

A baloldali ellenzéki pártok már a választás éjszakáján elkezdték egymást bírálni az eredmény miatt: a legtöbben az LMP-t kritizálták amiatt, hogy nem akart részt venni az együttműködésben. Ezt ők természetesen visszautasították, de a jelek szerint magát a pártot is megosztja a kérdés: Hadházy Ákos, a Lehet Más a Politika távozó társelnöke az egyik alapítót is súlyos vádakkal illette, aki hazugságnak nevezte állításait.

„Az, hogy a Fidesznek kétharmada legyen, az teljesen kizárt” – ezt fél évvel ezelőtt, tavaly ősszel nyilatkozta Karácsony Gergely az ATV-nek. A felvételt a válasz.hu találta meg. „A választási kudarc végső soron azt a politikai stratégiát támasztja alá, amit mi javasoltunk” – ezt pedig vasárnap mondta Karácsony Gergely a választási eredmények nyilvánosságra kerülése után. Szerinte a választási kudarc a többi ellenzéki párt stratégiájának köszönhető.

Molnár Gyula sem kertelt sokáig. Úgy fogalmazott, az MSZP volt az a párt, amelyik egy közös listát, egy közös miniszterelnök-jelöltet és közös egyéni jelöltet akart az ellenzéki oldalon. Úgy fogalmazott, „a mostani helyzetért egyértelműen felelősnek tekintem azokat a pártokat, akik úgy döntöttek, hogy a győzelem forgatókönyve az, ha külön indulunk.”

„Az igazi baj az, hogy az LMP a legutolsó pillanatig nem volt képes legyőzni azt az önérdekét, hogy minél több körzetben indulhasson” – mondta el a DK-s Molnár Csaba, aki egyértelműen kimondta, szerinte az LMP-t terheli a legnagyobb felelősség a választási kudarc miatt. Szerinte, ha az LMP ennél több helyen csatlakozik, esetleg a Momentum is több helyen, akkor még ennél is jobb eredményt tudtak volna elérni.

Hírdetés

„Az LMP volt az a párt, amely szeretett volna egy széleskörű megállapodást tető alá hozni az ellenzéki térfélen” – Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője szerint viszont őket senki sem hibáztathatja, merthogy éppen ők voltak azok, akik a végsőkig harcoltak a teljes ellenzéki együttműködésért.

Ebben viszont úgy tűnik, az LMP-n belül sem teljes az egyetértés. Hadházy Ákos, aki vasárnap jelentette be, hogy lemond az z LMP társelnöki pozíciójáról egy interjúban azt mondta: Schiffer András, az LMP egykori társelnöke és az LMP-s Sallai Róbert Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat, akik visszalépnének. Schiffer András egy rádióinterjúben hazugságnak nevezte Hadházy Ákos állítását.

hirado.hu

The post Megy, azaz folytatódik a cicaharc az ellenzék berkeiben appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »