Megy a gőzös – vonattal utazott Bécsbe Orbán Viktor

Megy a gőzös – vonattal utazott Bécsbe Orbán Viktor

„Irány Bécs” – posztolta hivatalos Facebook-oldalára Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő egy fotót és két videót is közzétett vonatos utazásáról.

A hivatalos Facebook-oldalán közzétett videóban a miniszterelnök elmondta: kedden tárgyalásokat folytatnak a kancellárral és az alkancellárral. „Megállapodásokat szeretnék velük kötni, a megállapodásoknak a migrációról, Ausztria és Magyarország megvédéséről, valamint egymás megsegítéséről kellene szólniuk” – fogalmazott Orbán Viktor.

Sebastian Kurz osztrák kancellár január 30-án Bécsben fogadja Orbán Viktort – erősítette meg korábban az osztrák kancellári hivatal kedden az APA hírügynökségnek.

Egynapos látogatása során a magyar miniszterelnök a tervek szerint Heinz-Christian Strache szabadságpárti alkancellárral is találkozik. A néppárti politikus Kurz és Orbán Viktor találkozójának napirendjén az APA tudomása szerint több téma is szerepel, köztük a Paks II. ügyében benyújtani kívánt osztrák kereset, valamint az osztrák családi pótlékra vonatkozó módosítások.

Hírdetés

Utóbbival kapcsolatban a magyar kormányt nyugtalanítja, hogy a változásokat követően jelentős összegtől eshetnek el azok a magyar állampolgárok, akik Ausztriában dolgoznak, ott igényelték a juttatást, de gyerekeik Magyarországon élnek.

Sokkal nagyobb egyetértés mutatkozhat az osztrák és a magyar fél között a migráció kérdésében – írta az osztrák hírügynökség, amely emlékeztetett arra, hogy mindkét kormányfő a szigorú bevándorláspolitika és a külső határok fokozott védelmének híve.

A találkozón emellett az 2018 második felében esedékes európai uniós osztrák elnökségéről is szó esik az APA tudósítása szerint. Szintén napirenden lesz az uniós finanszírozási keretek ügye, valamint Nagy-Britannia kilépése a közösségből.

hirado.hu

The post Megy a gőzös – vonattal utazott Bécsbe Orbán Viktor appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »