Megvilágosodott a bíróság: ráébredtek, hogy Molnár Ricsitől nem várható jogkövető magatartás

Megtörtént "M." Richárd, a Dózsa György úton 2017 májusában két halálos áldozatot követelő baleset okozójának letartóztatása – erősítette meg a Fővárosi Főügyészség ma hivatalosan is az Index megkeresésére.

Az első fokon nem jogerősen mindössze négy év szabadságvesztésre ítélt Molnár Richárd ügyében január 18-án rendelte el a bíróság az előzetes letartóztatást, mondván: nem várható jogkövető magatartás a vádlottól.

Hírdetés

Az indoklásban kitértek arra is, hogy fennáll a bűnismétlés veszélye. A zárt tárgyaláson a vádlott nem jelent meg arra hivatkozva, hogy barátnője koronavírusos, ám az ügyészség indítványa alapján digitális módon részt tudott venni az ülésen.

Rab Ferenc ügyészségi sajtószóvivő az Indexet arról tájékoztatta, hogy a fővárosi törvényszék döntését követően a vádlott letartóztatása megtörtént, noha a nem jogerős döntés ellen fellebbeztek, ez nem adott lehetőséget arra, hogy ne hajtsák végre a bíróság döntését.

A fellebbezésről várhatóan egy héten belül dönt a Fővárosi Ítélőtábla. Ezen a döntéshozatalon nem csupán Molnár letartóztatása ügyében határoz a háromfős bírói tanács, hanem egyik védőjének kizárásáról is.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »