Megverték, mert eldobta a szemetüket – a bíróság szerint ez nem büntetendő

A Szikszói Járásbíróság 2019. október 28-án döntött annak a két vádlottnak az ügyében, akik Szikszón egy élelmiszerbolt parkolójában vertek meg egy férfit, mert az nemtetszését fejezte ki a szemetelésük miatt.

A bíróság honlapján közölt tényállás szerint a vádlottak idén áprilisban egy szikszói áruház parkolójában beszélgettek, miközben energiaitalt fogyasztottak. Miután elfogyott az egyikük itala, megfogta és az autója mellé, a földre dobta az üres palackot.

Hírdetés

A közelben parkoló sértett, mindezt látva, kiszállt az autójából, odament a vádlottakhoz és, elégedetlenségének hangot adva, megfogta a palackot, és a szemetesbe dobta. A két férfit ez olyannyira felháborította, hogy mielőtt még a sértett visszatérhetett volna az autójához, nekiestek, és több helyen megütötték, megrúgták, mindeközben pedig hangosan szidalmazták.

A járásbíróság a vádlottakat a rendelkezésre álló adatok alapján – figyelemmel arra, hogy a szóban forgó bűncselekmény háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű, a vádlottak szabadlábon vannak és a büntetés célja ily módon is elérhető – tárgyalás mellőzésével fejenként 2 – 2 évre próbára bocsátotta, továbbá pártfogó felügyeletüket is elrendelte. Az intézkedés értelmében azonban a bíróság mindkét vádlottal szemben büntetést szab ki, ha a próbaidő alatt újabb bűncselekményt követnek el vagy őket elítélik, továbbá a pártfogó felügyelet magatartási szabályait megszegik.

A bíróság döntését a vádlottak és az ügyészség is elfogadta, így az jogerőssé vált.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »