Megverték Bayer Zsolt fiát a Wesselényi utcánál

Az író, publicista a Magyar Hírlapban számolt be arról, hogy 20 éves, orvostanhallgató fiát egy cigányokból álló bűnöző csapat támadta meg, és verte össze.

Bayer Zsolt fia szerda este dzsúdós barátaival búcsúztatta el unokatestvérét, aki az USA-ban kezdi meg hamarosan egyetemi tanulmányait. A fia autóval érkezett, úgy tervezte, iszik egy sört, az autót az unokatestvére viszi majd haza.

Szokásos, ismerős módszer

„Az autóval a sörözőtől körülbelül ötven méterre parkoltak le, és egyszer csak észrevették, hogy egy alak a kocsinak támaszkodik. A fiunk odament, és szólt az illetőnek, hogy ezt fejezze be, ő az autó tulajdonosa, és ne piszkálja a kocsiját! Azonnal előkerült a semmiből egy másik alak is, és ketten szó nélkül nekiestek a fiunknak” – írta. Magyarul a cigányok a környéken bevett módszerhez folyamodtak, így csalogadták elő a tulajdonost.

„A két cigány leverte a gyereket a földre, és a földön fekvő fiunk mellkasát, arcát rugdosta. Tamás, az unokatestvér, látta, mi történik, földbe gyökerezett a lába, majd segítségért rohant. A fiunk, kihasználva, hogy Tamás elvonta a verekedők figyelmét, felállt a földről, és visszarohant a sörözőbe, szólni a többieknek, a dzsúdósoknak, hogy mi történt, jöjjenek azonnal segíteni”.

Hírdetés

Mint írja:

„Fiunk barátai ki is rohantak a sörözőből, de addigra már nyolc cigány várta őket. (Tamás szerint mind cigány volt, a fiunk azt mondja, voltak köztük „fehérek” is.) Az erőviszonyok így is egyértelműek voltak, az öt sportoló gyerek megbirkózott volna a nyolc támadóval. Ezt azonban azok is felmérték, és az ott álló autójukból baseballütőket, feszítővasakat vettek elő, azokkal indultak a fiúk ellen. A tragédiát csak az akadályozta meg, hogy a söröző tulajdonosa, aki szemmel láthatóan ismerte a bandát, kijött, és elzavarta a csapatot.”

A támadás után természetesen feljelentést és orvosi látleletet vettek.

„Ezeknek a szavazata nem egyenlő a mi szavazatunkkal, a jogaik nem érdekelnek, a sorsuk sem érdekel, és sok mindenre hajlandó lennék, hogy életük hátralévő részében egy tolókocsiban ülve, szívószállal szürcsölgessék a pépeset. És a félreértések elkerülése végett: nem ‘a’ cigányokról beszélek, hanem erről a nyolc gyáva féregről. És az ő teljesen felesleges, semmit sem érő életükről” – írja Bayer a támadókról.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »