Megverték az Index újságíróját a KFC-ben

Vasárnap este megverték a KFC Király utcai éttermében az Index újságíróját, tartalomfejlesztési vezetőjét.

Szabó Zoltán Facebook-oldalán azt írta, a sorban elbeszélgetett egy párral, amelynek férfi tagja felismerte a portál videóiból. A pár végül rendelés nélkül távozott, és amikor Szabó Zoltán a gyorsétteremben le akarta adni a rendelését, közölték vele, hogy ezt csak elvitelre lehet. Amikor rákérdezett, hogy nem lehetett-e volna ezt a sor elejére kiírni, a KFC dolgozója azt felelte: „De lehetett volna. Ha nem kérsz semmit, kiállnál a sorból?”

„Bátran kikértem a vendégkönyvet. Nem vagyok egy nagy feljelentő, nem szoktam minden rosszindulatot kétszer iktatni, ezért azt gondoltam, hogy annyit írok majd csak bele: Bunkó a kiszolgálás. Üdvözlettel: Szabó Zoltán” – írta. Azonban a pénztáros azt mondta, nincs panaszkönyv, az üzletvezető pedig egy A4-es, üres fénymásolópapírt adott neki. Szabó jelezte, hogy ez nem hivatalos dokumentum. Ekkor megjelent a biztonsági őr. „Kidobjam?” – kérdezte, az üzletvezető meg gyorsan rövidre zárta a vitát a papírlappal és a panaszkönyvvel: „Dobd ki”.

„A biztonsági őr nem kért meg arra, hogy távozzak, sőt még csak fel sem szólított: egyszerűen megragadott és irtózatos erővel végigráncigált az éttermen, majd kidobott az ajtón. Amikor kissé döbbenten felnéztem, csak annyit tudtam kérdezni, hogy ugye nem fogsz még megütni is? Ekkor ütött meg először. Ököllel. Leesett a szemüvegem, és éreztem, hogy az orrom elönti a vér” – írta Szabó Zoltán. Ezt követően közölte a biztonsági őrrel, hogy a telefonjával mindent felvesz, és most bemegy, hogy beszéljen az üzletvezetővel.

„Beléptem az ajtón, majd felvettem videóra, ahogy többször megüt, amíg a földre nem esek. Ezután hívtam a rendőrséget” – fűzte hozzá. Azt írja, hogy a biztonsági őrt garázdaságért állították elő, őt pedig sértettként hallgatták ki, miután több öltéssel összevarrták a száját balesetin.

Hírdetés

http://mno.hu/

Szabó Zoltán feltette a kérdést, hogy a KFC-t is működtető Amrest elnézést tud-e kérni, és tudja-e garantálni, hogy

ezentúl nem agresszív, frusztrált biztonsági őröket alkalmaznak, hanem olyanokat, akik képesek normálisan kommunikálni a problémás vendégekkel;megvizsgálják-e, hogy lehet, hogy nem volt az étteremben panaszkönyv, és hogyan fordulhatott elő, hogy a biztonsági őr jelvényén se a neve, se valami, a későbbi panaszt megkönnyítő azonosítószám nem szerepelt;és hajlandóak-e nyilvánosan megosztani, hogy ezentúl mit tesznek azért, hogy az üzletvezetők képzésébe beépüljön a panaszkezelés.

„Ezenfelül szeretném, ha a KFC-t is működtető Amrest az esetleg felmerülő orvosi költségeken túl 500 ezer forintot fizetne kártérítésként, mert a munkatársuk a boltjukban nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott egy vendégnek. Ebből az ügyből nem szeretnék hasznot húzni, csak annyit szeretnék, hogy a cég ezt az összeget, ami a Király úti KFC pár órás forgalma csupán, november 1-ig utalja át egy általam meghatározott, gyermekekkel, szegényekkel és elesettekkel foglalkozó alapítvány számlájára” – írta.

Kitért arra is, hogy az orvosi látlelet szerint nem volt részeg, bár elismerte, hogy „nem köptem ki a viszkiket kóstoláskor” (éppen egy viszkikóstolásról tartott hazafelé).

Az Index megkereste az ügyben a KFC-t üzemeltető céget. Juhász Nándor marketingvezető közölte: azonnali, teljes körű belső vizsgálatot indítottak az ügyben, aminek része, hogy a sértettet is meghallgatják. Juhász aggasztónak nevezte a történteket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »