Megverték a közmédia műsorvezetőjét

Megverték a közmédia műsorvezetőjét

A munkája miatt megtámadták és bántalmazták az M1 egyik műsorvezetőjét – hangzott el az M1 aktuális csatornán kedden délelőtt.

Tájékoztatásuk szerint Borsa Miklóst Balatonfüreden támadták meg. Először azt kérdezték tőle, ő mondja-e a híreket, majd rárontottak és ütötték, közben azt ordították neki: „Most hazudj!”. A műsorvezető – mint mondták – a történtekhez képest jól van, de nincs olyan állapotban, hogy műsort tudjon vezetni, otthonában gyógyul.

Hírdetés

„Megdöbbenéssel fogadtuk a hírt, hogy a munkánk miatt fizikai bántalmazás érhet bennünket, de természetesen az M1 valamennyi munkatársa a történtek ellenére is tovább végzi feladatát” – hangsúlyozták az M1-en.

MEÚSZ tiltakozik

A Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége (MEÚSZ) közleményében kiemelte: a szólásszabadság lehetőséget ad arra, hogy akár az újságíró munkáját is kritika érje, de semmi sem magyarázza az erőszakot.
A MEÚSZ elutasít mindenfajta erőszakos megnyilvánulást, amit újságírók ellen követnek el – szögezte le a szervezet, amely egyúttal felkérte a magyarországi médiában dolgozó kollégákat, a magyar és nemzetközi újságíró-szervezeteket, csatlakozzanak tiltakozásukhoz, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »