Megvannak a szíriai választások eredményei

Megvannak a szíriai választások eredményei

Nyilvánosságra hozta a szíriai Legfelsőbb Igazságügyi Választási Bizottság a két nappal ezelőtt megtartott parlamenti választások eredményeit –közölte a SANA.

Hisham Al-Shaar a választási bizottság elnöke sajtótájékoztatón hozta nyilvánosságra az új alkotmány szerinti második parlamenti választás eredményeit.

A biztonság jelentése szerint minden szíriai tartományban sikeresen lebonyolították a választásokat. Azokon a területeken, amiket a terrorszervezetek uralnak a szomszédos tartományokba helyzeték át a szavazó köröket.

A Szíriai Szocialista Nemzeti Párt győztes jelöltje

Hírdetés

A választási bizottság szerint a választás érvényes és eredményes volt. A választásra jogosultak száma 8 834 994, ebből 5 085 444- en mentek el szavazni, vagyis a részvételi arány 57,56 % volt. A háború ellenére ez magas részvételi arányt jelent. Az állampolgárok 7300 szavazókörben adhatták le voksukat közel 3500 jelöltre, akik a 250 parlamenti mandátumért indultak versenybe.

Négy választó kerületben meg kellett ismételni a szavazást. Ez Aleppo városát és megyéjét érintette.

Az eredmények szerint a független jelöltek kerültek többségbe a parlamentben. Al-Shaar választási bizottság elnöke felhívta a figyelmet, hogy az eredmény ellen három napig lehet fellebbezni a jelölteknek. A győztes jelöltek listáját itt olvashatják el.

Orientalista.hu – Sinoda


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »