Megvan, milyen irányban folytatja Cseh László. Hosszú Katinka nem a felkészülését rontotta el

Megvan, milyen irányban folytatja Cseh László. Hosszú Katinka nem a felkészülését rontotta el

Güttler Károly jól tudja, milyen egy ezüstös pályafutás, hiszen kétszer is második lett az olimpiákon. A DIGI Sport híradójának nyilatkozó egykori kiváló mellúszó azonban úgy érzi, egy olimpiai bajnok ettől még nem nagyobb ember egy második helyezettnél, és ezt üzeni egykori szobatársának, Cseh Lászlónak is, aki négyszer lett ezüstérmes a játékokon, a pályafutását pedig egy remek hetedik hellyel zárta le.

–  nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Güttler Károly.

Güttler ezen időszak előtt, Cseh pedig utána halmozta az olimpiai érmeket, főleg az ezüstöket, így sok a hasonlóság kettejük között.

„Én remélem, hogy Laci nem fog szomorkodni emiatt, én egyáltalán nem szomorkodom – sőt, nagyon örülök. Az, hogy egy század miatt mondjuk én nem lettem olimpiai bajnok, vagy Laci nem lett négyszer valamilyen pici dolog miatt olimpiai bajnok, nem jelenti azt, hogy egy olimpiai bajnok eggyel nagyobb ember lenne nálunk. Nem, mert ezt az egyéniséged határozza meg, és Lacit éppen ezért, az egyénisége miatt szeretik az emberek.”

Nagy kérdés, hogy Cseh László mihez kezd az úszás után, hiszen azt már kijelentette, hogy edző nem szeretne lenni. A visszavonulás után előtérbe kerülhetnek a hobbik is, amelyekből valamilyen úton-módon munka is lehet.

“Remélem, hogy lesz sok szabadidőm majd egyszer, és akkor kipróbálom, hogy egy héten minden nap elmegyek horgászni, meglátjuk, mennyire fogom megunni”

– ezt még 2019-ben mondta a Sport 24-nek Cseh László, de lehet, hogy lesz belőle valami.

“Ahogy én hallottam, vannak azért tervei, de nem akarom elsütni. Horgászattal kapcsolatos”

Hírdetés

– mondta titokzatosan az itthon a „Horgászat Nagyköveteként” is tevékenykedő Cseh Lászlóról Güttler Károly, de további részletekről nem beszélt.

Hosszú Katika nem a felkészülését rontotta el

Az olimpia legnagyobb talánya, hogy miért eshetett vissza a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka teljesítménye. Az ötkarikás viadal előtti világversenyeket figyelembe véve, egyáltalán nem volt törvényszerű, hogy érem nélkül fejezi be a tokiói játékokat. A lehetséges okokról Szántó Dávid, a Magyar Úszó Szövetség nemzetközi vezetője beszélt a Reggeli Startban.

„Nagyon-nagyon jó állapotban érkezett Japánba, és ez volt az a pillanat, amikor elhittük, hogy mivel 4:34 percet úszott Budapesten az Eb-n, ezért, mondjuk egy 4:32-t biztos, hogy tud Tokióban úszni, és az a dobogóra lehet elég”

– mondta Szántó Dávid.

„Hogy ez nem jött össze, és nagyon messze volt nemcsak 400, de 200 vegyesen is budapesti idejétől, nem azt jelenti, hogy elrontotta a felkészülést. Szerintem Katinka ott vesztette el, ahol 2013 és 2019 között minden versenyt megnyert. Itt, fejben! Ő mindig az volt, aki bement a call-roomba, és már ott megnyerte a versenyeket. Egyszerűen látszott rajta, hogy kicsattan az erőtől, és mindenkivel elhitette, csak egy nézéssel, hogy ’figyelj! Neked itt nincsen esélyed ellenem.”

Szántó Dávid szerint a Magyar Úszó Szövetség nem akarja megmondani Hosszú Katinkának, hogy mit tegyen, viszont minden segítséget meg fog kapni.

Ami biztos, hogy a 32 éves úszónő folytatni fogja, hiszen kijelentette: ilyen eredményekkel nem tudja befejezni a pályafutását

DIGI Sport/Sport 24


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »