Megvan, ki lesz Márki-Zay ellenfele – a miniszteri biztost "megszólította a szülőföld"

Megvan, ki lesz Márki-Zay ellenfele – a miniszteri biztost "megszólította a szülőföld"

Alig néhány napja dobta vissza Lázár János a felkérést, hogy ő induljon a Fidesz színeiben Hódmezővásárhely polgármesteri székéért, máris akadt egy jelentkező: Grezsa István, aki annak ellenére kíván függetlenként indulni, hogy jelenleg is miniszteri biztos – írja az Azonnali. Mint ismert, Lázár sokáig Hódmezővásárhely polgármestere volt, jelenleg pedig a térség országgyűlési képviselője.

Grezsa indulását a posztot tavaly elnyerő közös ellenzéki jelölt, Márki-Zay Péter ellenében hétfőn, sajtótájékoztatón jelentette be, és a promenad.hu beszámolója szerint azért döntött az indulás mellett, mert „megszólította a szülőföld”.

Hírdetés

A politikus arról is beszélt, jelen pillanatban még csak a családja és a barátai támogatják, de számít a pártokra, a civil közösségekre és a vállalkozókra is. Nem lenne meglepő, ha az egyik ilyen párt a Fidesz lenne, hiszen Lázár János múlt héten részben arra hivatkozva dobta vissza a helyi Fidesz felkérését, miszerint induljon ő polgármesternek, mert szerinte új jelöltre és új csapatra van szükség a város vezetésében. „Őszig még van elég idő ahhoz, hogy a polgármesteri feladatra jelentkezzen egy ilyen városegyesítő nő vagy férfi, egy új jelölt” – írta múlt héten Lázár, akinek hétfőre igaza is lett.

Úgy tűnik, ez a jelölt Grezsa István lesz, aki jelenleg is a város önkormányzati képviselője, még hozzá a Fidesz-KDNP színeiben.

Grezsa önéletrajzában egyébként azt írja: 2009 óta nem tagja pártoknak, és csak annyit ír: 2014-től többféle tisztségben segíti a kormány nemzetpolitikai munkáját. Utóbbit ugyan nem részletezi, de a gyakorlatban azt jelenti: jelenleg is „Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos” egészen 2020 júliusának végéig. Ezért egyébként Grezsának juttatás is jár, mégpedig a vonatkozó törvény szerint az alábbi: „A miniszteri biztos helyettes államtitkári illetménynek megfelelő összegű díjazásra és kormányrendeletben meghatározott juttatásokra jogosult.”


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »