Megvan Farkas Flórián érettségije

A Magyar Nemzet közérdekű adatigényléssel kényszerítette ki az első számú cigány politikus végzettségéről szóló adatokat.

Miután évek óta találgatta a sajtó, hogy van-e érettségije Farkas Flórián miniszterelnöki biztosnak, lapunk megtudta: Orbán Viktor megbízottja a Budakalász Gimnázium esti tagozatán végzett 2001-ben. Farkas Flóriánnak február 22-én küldtünk közérdekű adatigénylést, ebben arról érdeklődtünk, hogy alapfokú és középfokú tanulmányait hol folytatta. A cigány politikus csak utóbbit árulta el, azt is késéssel, ám még épp azelőtt, hogy polgári peres eljárásban kényszerítettük volna ki az adatokat.

Hírdetés

A sajtó évek óta találgatta, hogy hol végzett a roma képviselő. Az ügyben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke is állásfoglalást adott ki. Péterfalvi Attila a Romnet portál megkeresésére közölte, hogy az országgyűlési képviselők alap- és középfokú végzettségének ténye, helye és ideje közérdekből nyilvános adatnak minősül.

Nemrég a Magyar Nemzet tárta fel azt is, hogy a képviselő az Országgyűlést is félrevezette, ugyanis azt állította életrajzában, hogy az ELTE Állam és Jogtudományi karán végzett, ám kiderült, hogy ez nem igaz, s a képviselő arra sem emlékezett, hova járt. Cikkünk után kijavította önéletrajzát, amiben már az állt, az ELTE Társadalomtudományi karán végzett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »