Megvan Európa első koronavírus-mentes országa

Megvan Európa első koronavírus-mentes országa

Montenegróban húsz napja nem regisztráltak új esetet. Hétfőre már minden beteg meggyógyult, ezzel Montenegró lehet Európa első koronavírus-mentes országa – ezt az ország miniszterelnöke jelentette ki sajtótájékoztatóján, ahol megvált a védőmaszkjától. 

Az első fertőzöttet 69 nappal ezelőtt vették nyilvántartásba a Balkán-félszigeten található országban, ahol azótaösszesen 324 megbetegedést regisztráltak, és 9-en haltak bele a fertőzés okozta szövődményekbe.

Hírdetés

A montenegrói miniszterelnök hétfőn lényegében koronavírus-mentesnek nyilvánította az országot.Megnyertük az ezzel a gonosz vírussal szemben folytatott csatát, és ezzel Montenegró Európa első koronavírus-mentes országává válhat- jelentette ki Duško Markovič, Montenegró miniszterelnöke sajtótájékoztatóján, azt követően, hogy egyeztetett a védekezésért felelős podgoricai operatív törzs vezetőivel.

Markovič egyébként a sajtótájékoztatóját azzal indította, hogy még mielőtt belekezdett volna a mondanivalójába, jelképesen megvált a védőmaszkjától. A 620 000 lakosú balkáni ország kormányfője megjegyezte, hogy lassan már három hete, hogy egy beteget sem regisztráltak, ami lényegében azt jelenti, hogy mostanra vírusmentes lett az ország. Markovič hozzátette, hogy amennyiben június 2-ig nem regisztrálnak új megbetegedést, hivatalosan is úgy tekintik, hogy a koronavírus-járvány Montenegróban véget ért.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »