Megvan az év fürdője, Budapest lekerült a térképről

Hajdúszoboszló tarolt a szavazáson, a fővárosiak együtt sem tudnák legyőzni.

Idén első alkalommal osztották ki Az Év Fürdője elismeréseket három kategóriában, melynek fő versenyszámát magabiztosan húzta be a hajdúszoboszlói Hungarospa. A győztes dominanciájához mérete is hozzájárult: nemcsak az ország, de egyben Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, és itt található Közép-Európa legnagyobb épített medencéje is – hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón.

Budapest lemaradva

Hírdetés

Némileg meglepő lehet, hogy a fővárosi fürdők nem szerepeltek túl rózsásan, együttesen sem tudták volna megszorongatni Hajdúszoboszlót, egyedül a Csillaghegyi Strand tudott megcsípni egy ezüstöt a „legszűkebb”, a Helyiek Kedvenc Fürdője kategóriában. Budapest a szervezők szerint azért szerepelhetett gyengébben, mert az ottani fürdőkbe nagy számban járnak külföldiek, illetve a vissza nem térő látogatók száma itt kiemelkedő. Ezt támasztják alá a szavazás adatai, melyek szerint a hűséges, visszajáró vendégek „értékesebbek” a voksoláson, hiszen 128 ezer ember adott le 170 ezer szavazatot, tehát a legtöbben csak a kedvencükre voksoltak.

A Magyar Fürdőszövetség főtitkára, Juhász Szabolcs is azt emelte ki, hogy az alföldi fürdőknek a leghűségesebb a közönségük, és hogy a helyiek esnek a legnagyobb súllyal a latba.

Nézze meg, hogyan szerepelt kedvenc fürdője!

A feltörekvőknél is szoros volt a mezőny, az első négy helyezett szavazatszáma alapján be tudta volna magát verekedni a „nagyok” közé, így Cserkeszőlő, Demjén, Kiskunmajsa és Berekfürdő egy lapra kerülhetett volna Hévízzel, ahonnan szintén több létesítmény versengett, sok külföldi vendéggel. A helyiek kedvenceinél is azt láthatjuk, hogy kistelepülések mostak le nagyvárosokat. A teljes listát az itt tekintheti meg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »