Megvan a Momo első magyar áldozata: az internetes horrorlény miatt lehetett öngyilkos egy 15 éves lány

Megvan a Momo első magyar áldozata: az internetes horrorlény miatt lehetett öngyilkos egy 15 éves lány

Saját kezével vetett véget az életének egy 15 éves magyar tinilány, aminek köze lehet az interneten terjedő öngyilkos játéknak is. A Bors számolt be arról a borzalmas esetről, ami egy 15 éves lánnyal történt, aki feltételezhetőleg egy internetes kihívás miatt lett öngyilkos. A Momo jelenség lényegében egy WhatsAppon történő „játék”, ahol a Kék bálnához hasonlóan rávesznek fiatalokat arra, hogy ártsanak maguknak, a végén pedig legyenek öngyilkosak

A „lény” egyébként egy Japánban kiállított szobor, aminek meglehetősen ijesztő külseje van, így valószínűleg pont ezért is használják fel a fiatalok riogatására.

Momo, miután felveszi a kapcsolatot a kiszemelt áldozatával, megzsarolja, hogy ha nem teljesíti a kéréseit, akkor felkeresi őt vagy esetleg bántja a szeretteit, ugyanis állítása szerint mindent tud róluk. A beteges játék mögött álló személy bizonyítékot is akar arról, hogy tényleg véghez vitte-e a feladatot az adott személy.

A 15 éves lány édesanyja egyébként azt állítja, hogy gyermekét is az internetes játék hajszolta a halálba, erről pedig a Facebookon is írt:

Hírdetés

„A gyönyörű kislányom 15 évesen lett angyalka. A kislányom maga döntött úgy, hogy távozik, sajnos valamilyen internetes játék is nagy valószínűséggel közrejátszott a döntésében”

A lány családja képtelen volt felfogni, hogy miért dobta el magától az életét a 15 éves tini, azonban miután megnézték a Facebook beszélgetéseit, ijesztő dolgokat találtak.

Kiderült, hogy a fiatal egy ukrajnai magyar barátnőjével a játékról és az öngyilkosságról beszélgettek: „Okot adtál erre a játékra. Úgy beszéltük, hogy együtt fejezzük be ezt a s.ar játékot!” – írta a 15 éves lány, majd szóba került az is, hogy fehér liliomot szeretne majd a temetésére kapni tőle.

„Korábban már felhívtuk a kislányunk a figyelmét az interneten terjedő, kihívásokra alapuló játékok veszélyeire. Tettük mindezt azért is, mivel a lakóhelyünk környékén két évvel korábban állítólag egy szintén 15 éves kislány áldozata lett a Kék Bálna nevezetű őrületnek” – mondta az összetört anya.

Úgy tudni, hogy Momo már más magyar fiatalokat is kiszemelt magának, erről pedig egy gyáli édesanyja számolt be, aki szerint a rém gyermeke ismerőseit is zaklatja. A lény állítólag azzal fenyegeti a gyerekeket, hogy ha nem küldik tovább az üzeneteit, akkor éjfélkor megjelenik az ágyuk mellett.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »