Megvan a magyar válogatott "kalapja", ezt minden focirajongónak ismernie kell

Megvan a magyar válogatott "kalapja", ezt minden focirajongónak ismernie kell

Montenegró 3-1-es legyőzése azért volt fontos a magyar válogatottnak, mert a csoportelsőség jobb kiemelést jelentett a focistáknak a jövő évi Európa-bajnokságra. Elkészültek a sorsolási „kalapok”.

Az nso.hu számolta ki, hogy mely erős csapatokat kaphatjuk meg a június 14. és július 14 között tíz német városban sorra kerülő Európa-bajnokságon. Ők lesznek az első kalapban.

A fociünnep sorsolását nem egészen két hét múlva, december 2-án tartják.

A magyar válogatott a második kalapban kap majd helyet, s

a hamburgi sorsoláson egy papíron erősebb ellenfelet biztosan kap.

Hírdetés

Az első kalapban a rendező Németország mellett a legjobb öt csoportelső kap helyet: Portugália, Franciaország, Anglia, Belgium és Spanyolország. (Nem csak a pontok számítanak, hiszen voltak 5 és 6 fős csoportok is.)

A második kalapban az összesített rangsor 6–11. helyén álló csapatok, vagyis a többi öt csoport első helyezettje, és a legjobb csoportmásodik kerül – a G-csoport nyerteseként itt szerepel a magyar válogatott is.

Törökország, Románia, Albánia, Dánia és Magyarország, és mint legjobb csoportmásodik: Ausztria.

A harmadik kalapban a sorban következő öt legjobb csoportmásodik lesz majd, a negyedik gömbből pedig a három leggyengébb csoportmásodik és az NL-rájátszás három ágának nyertesei bújhatnak majd elő a hamburgi sorsoláson.

A december 2-i procedúrával kapcsolatosan – pontos kalapbesorolások híján – egyelőre csupán annyi bizonyos, hogy a rendező német válogatott az A-csoport egyes helyére kerül, s ahogy az szokás, minden kalapból egy válogatott kerül egy csoportba.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »