Megvan a Kúria kegyelmi ügy miatt folytatott vizsgálatának eredménye

Megvan a Kúria kegyelmi ügy miatt folytatott vizsgálatának eredménye

Azt vizsgálták, hogy szabályos volt-e, hogy a Kúriai Döntések Bírósági Határozatok című folyóiratban megjelent a kegyelmi ügy kirobbanásához vezető határozat.

Varga Zs. András, a Kúria elnöke a múlt héten felfüggesztette a folyóirat szerkesztését és kiadását, és belső vizsgálatot indított, hogy tisztázza a kegyelmi ügyet kirobbantó döntés közzétételének körülményeit. Mint ismert, a Kúriai Döntések és Bírósági Határozatok című szakmai folyóiratban egy vidéki ügyvéd akadt rá a K. Endrének kegyelmet adó döntésre.

„A vizsgálat eredményeként megállapítható, hogy a Kúriai Döntések Bírósági Határozatok című folyóirat 2024/1. számában megjelent 3. sorszám alatti határozat közzététele szabályos volt, és megfelelt a több évtizedes szakmai szerkesztési és közzétételi elveknek” – olvasható a kúriai vizsgálati jelentésben. A vizsgálat dokumentációját közzétették a Kúria honlapján, amihez egy elnöki tájékoztatót is hozzáfűztek – vette észre az Index.

Hírdetés

A tájékoztatóban Varga Zs. András, a Kúria elnöke arról ír, hogy az ügyet kirobbantó 444.hu által felvetett kérdések miatt rendelte el a vizsgálatot, és függesztette fel a lap szerkesztését is.

„A Kúria elnökeként nem vagyok tagja a szerkesztőbizottságnak, ezért a kérdésekre saját tapasztalataim alapján nem tudtam válaszolni. A válaszokat csak igazgatási vizsgálat alapján tudom megadni. A vizsgálat a szerkesztés felfüggesztését természetszerűleg vonta maga után” – írta az elnök.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »