Megvan a döntés, világsztárok lepik el Budapest utcáit

Megvan a döntés, világsztárok lepik el Budapest utcáit

Jövőre Budapestről rajtol az olasz országúti kerékpáros körverseny, a fővárosban lesz a grande partenza (angolul Big Start).

Már pénteken érkeztek hírek a várható bejelentésről, amelyre hétfőn került sor. A Giro d’Italia versenyigazgatója, az RCS Sport ügyvezetője, Mauro Vegni is részt vett a budapesti rendezvényen, amelyből kiderült, hogy a jövő májusi viadal első három szakaszát rendezik Magyarországon, majd Olaszországban folytatja útját a 103. Giro mezőnye. A szakaszok rajtját és útvonalát később, az olaszok szándékai szerint június végén jelölik ki.

Az olasz körverseny az utóbbi időben gyakran rendezett külföldi rajtot. Indult már Amszterdamból és Belfastból, tavaly pedig Jeruzsálemből. A befutó hagyományosan Rómában van.

Hírdetés

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a rendezvényen kiemelte, hogy a versenynek óriási imázs- és reklámértéke van. A Girót tavaly például 189 ország közvetítette, és a becslések szerint több tízezer ember jön majd miatta Magyarországra.

A verseny költségvetésére az előkészítéssel együtt 7,8 milliárd forintot biztosított a magyar kormány.

  • A Giro d’Italia a világ második legrangosabb kerékpáros körversenye a francia Tour de France után. A spanyol Vuelta a Espanával kiegészülve a Grand Tour része. A versenyt először 1909-ben rendezték meg.
  • Tavaly a verseny össztávja 3563 kilométer volt. A győztes brit Chris Froome (nyitóképünkön) a 21 szakaszt több mint 89 óra tekeréssel teljesítette – egy percnél is kevesebb idővel előzte meg a második Tom Dumoulint.

  • Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »