Megvadultak a kamerák láttán a migránsok Röszkénél

Megvadultak a kamerák láttán a migránsok Röszkénél

Eredetileg csak egy helyszíni bejelentkezés lett volna Röszkéről, végül egy zendülést közvetített élőben a HírTV tudósítója. 

A déli határon található regisztrációs pontnál a migránsok körében kisebb zendülés alakult ki – adja hírül az MNO: . Ennek Császár Attila, a HírTV  tudósítója szerint az lehetett az oka, hogy a migránsok észrevették a sajtó képviselőit, és előttük szerettek volna hangot adni elégedetlenségüknek.

A rendőrök járművekkel próbálták eltakarni a határsértőket a média elől, de a migránsok eloldalaztak a járművek mellé és ott kezdtek hangoskodni. Azt kiabálták, hogy „Dublin” (amivel vélhetően a dublini egyezményre utaltak, de, hogy milyen összefüggésben, azt nem tudni), és a szájukra motogattak, tehát vagy éhesek, vagy szomjasak lehettek.

Hírdetés

 A rendőrök sorfalat álltak, és 10 óra magasságában megpróbálták őket hátrébb szorítani. Császár épp  német, holland, és román rendőri erők határmenti jelenlétéről számolt be, amikr a háta mögött elszabadultak az indulatok. A rendőrök végül könnygázzal fékezték meg a feldühödött tömeget. 

Bár a feszültség alábbhagyni látszik, folyamatosan érkeznek a rendőrautók, és sűrűbb sorfalat vontak a migránsok köré. Az MNO úgy tudja, a határ melletti gyűjtőpontról is több rendőrt a táborhoz rendeltek, sőt az uniós határvédő egység, a Frontex két egyenruhása is a helyszínen van.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »