Megúszhatják a felelősségre vonást a kamupártok

Megúszhatják a felelősségre vonást a kamupártok

A választási törvény teszi lehetővé, hogy a kamupártok csalással sokmillió forint közpénzhez jussanak, a lebukott szélhámosokat viszont annál nehezebb felelősségre vonni – nyilatkozta sajtótájékoztatóján Dúró Dóra.

A jobbikos képviselő emlékeztetett, már számos alkalomal merült fel, hogy egyes szervezetek visszaéltek a választók adataival, illetve az aláírásgyűjtő ívekkel. Utóbbival kapcsolatban Dúró Dóra rámutatott, mivel nem személy felelős a vissza nem szolgáltatott ívek miatt, így felelősségre sem lehet vonni senkit, a büntetés behajtása akadályokba ütközik.

Hírdetés

Mint az alfahir.hu megírta, egy szentesi hölgynek olyan tájékoztatást küldött a helyi választási iroda, miszerint nyilvántartásba vételést elutasították, pedig nem is indult sehol.

Jelezte, hogy a Határon Túli Magyarok Pártja minden bizonnyal visszaélt az adataival, ezt a bizottság egy ülésén meg is állapította és büntetőfeljelentést is tett.

A Jobbik tájékoztatást vár, hogy milyen arányban sikerült behajtani a bírságokat, és mennyi közpénz tűnhetett el a kamupártoknál. Dúró Dóra leszögezte: az új választási rendszer olyan lehetőségeket nyújtott a csalóknak, hogy könnyen tudnak súlyos tízmilliókhoz jutni, amit még behajtani sem könnyű tőlük.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »