Megújult oldallal várja a sportra fogadókat a Szerencsejáték Zrt.

Megújult oldallal várja a sportra fogadókat a Szerencsejáték Zrt.

Új funkciókkal elindult a megújult tippmixpro.hu weboldal, legálisan csak itt lehet a látványsportokra fogadni.

Az elmúlt négy-öt év azt mutatja, hogy egyre inkább sportfogadás-szervező vállalattá válunk, hiszen a bevételünk több mint 50 százaléka már ebből származik – mondta Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója az InfoRádiónak. Kétpólusú vállalattá alakulnak: egyrészt monopolhelyzetben vannak a számsors-játékok, azaz a lottó játékok szervezésében és sorsjegyárusításban, míg a sportfogadási szegmensben 2023 január 1-ig ők is versenyeztek, magyar játékszervezői engedéllyel nem rendelkező vállalkozásokkal szemben.

Viszont 2023 első napjával megnyílt ez a sportfogadási piac, és július óta már van legális versenytársuk is.

Arra a kérdésre, hogy miért volt szükség a tippmixpro.hu megújítására, azt felelte, hogy pontosan azok miatt kihívások miatt, amit az elmúlt 4-5 évben már éreztek.

A régi egy nagyon jó hangulatú sportfogadási oldal volt, de bizonyos funkciókat nem tudott teljesíteni, amikre viszont rendkívül nagy volt az igény.

Hírdetés

Mint mondta, az ő szakmai hozzáállásukat is az határozta meg, hogy a legjobban szerették volna nyújtani a játékosoknak, így ideje volt a változásnak. Amit ma láthatunk, az körülbelül két éves megfeszített munka eredménye. Egy évig keresték a megfelelő szolgáltatót, ezt követően további egy évbe tellett a fejlesztés. Hozzátette, ez még csak az első szakasz, tovább fogják finomítani az oldal szolgáltatás- és esemény-kínálatát, valamint átgondolják az összes olyan kényelmi funkciót átgondoljuk, ami a játékosok segítségére lehet a fogadásban.

Az egyik legfőbb változás, hogy több mindenre lehet fogadni, de ugyanígy fontos volt az is, hogy

ne csak az eseményszámot, hanem a szolgáltatási kínálatot is bővítsék, olyanokkal is, melyek külföldi oldalakon már évek óta elérhetőek.

A Szerencsejáték Zrt. szempontjából nagyon fontos megállapodás a szövetségekkel, hogy csak náluk lehet legálisan fogadni kézilabdára, kosárlabdára, labdarúgásra, jégkorongra, vízilabdára, röplabdára, illetve ezek bajnoki mérkőzéseire. Ez egy meghatározott időtartamra szóló, meghatározott vállalásokat tartalmazó egyesség. Fontosnak tartják, hogy magyar eseményekre náluk lehessen fogadni, és az is lényeges számukra, a magyar játékosoknak megfelelő legyen a kínálat. Ezek egy nemzetközi szolgáltató kínálatában lehet, hogy meg sem jelennek, mert nem világ-, hanem csak országos érdekeltségűek.

Az elnök-vezérigazgató egyelőre nem szerette volna megtippelni az év végi számaikat, hiszen nagyon sokat vár az új sportfogadási oldaltól mind eredmény, mind pedig árbevétel tekintetében is. Ám mint mondta, abból kiindulva, hogy a tavalyi árbevétel meghaladta a 820 milliárdot, akkor talán nem tűnik szerénytelenségnek, hogy 2023-ban talán eléri a 900 milliárdot is. Úgy látja, ebből akár 60 százalékot is elérhet a sportfogadás részaránya.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »