Megújult a Munkácsi Gyermeksportiskola

Megújult  a Munkácsi Gyermeksportiskola

Új stadion lelátókkal, két termálvizes nyitott medence, pihenő zónák, műfüves pálya és két teniszpálya várja a sportolni vágyókat Munkácson, a Gyermeksportiskola bázisán.

A szerdán délután felavatott objektumon emellett teljes egészében megújultak a könnyűatlétikai, a boksz, a powerlifting, illetve a kosárlabda edzőtermek – írja az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség Facebook-oldalán.

A négyhektáros területen új futópálya , multifunkciós kézilabda és kosárlabdapálya, crossfitt-, távolugró-, kalapácsvető pálya, illetve műfüves kispálya (gyerekeknek) került kialakításra.

A modern Led-megvilágításnak köszönhetően a pályák éjszaka is használhatóak, a felújításnak hála az objektum jövőben akár nemzetközi versenyek fogadására is alkalmas lesz.

A beruházás összesen 84 millió hrivnyába került, ebből 74 milliót a munkácsi városi költségvetés biztosított, 10 millió hrivnyával pedig Ukrajna Elnöke „Nagy építkezés” programja járult hozzá a beruházáshoz. 

Hírdetés

Az ünnepség keretében felavatták Vaszil Turjancsik neves munkácsi labdarúgó szobrát. Az avatáson beszédet mondott Andrij Baloga, Munkács polgármestere, Mikola Tiscsenko, a Legfelsőbb Tanács frakcióvezető-helyettese (Nép Szolgája) és Olekszij Petrov, a Kárpátaljai Megyei Tanács elnöke.

Az avatóünnepséget követően Mikola Tiscsenko – aki a közelmúlttól a Legfelsőbb Tanács ukrán-magyar baráti tagozatának elnöki tisztségét is betölti – rövid megbeszélést folytatott dr. Zubánics Lászlóval, az UMDSZ elnökével. A parlamenti képviselő elsősorban azokról a problémákról érdeklődött, amelyek a kárpátaljai magyarságot foglalkoztatják. Zubánics László elmondta: elsősorban az ukrajnai törvényalkotás következetlen mivolta (az új törvények meghozatalakor nem veszik figyelemben a hatályos jogszabályokat, köztük Ukrajna nemzetközi kötelezettségvállalásait) miatt merülnek fel gondok, főleg az oktatás és a kisebbségi nyelvhasználat terén.

Az UMDSZ elnöke felvetette, hogy a Nép Szolgája parlamenti frakciója számára is megküldik azokat a javaslatokat,

amelyeket a parlament elé beterjesztett törvénytervezetekkel, illetve a jogharmonizációval kapcsolatban megfogalmaztak.

Mikola Tiscsenko azon reményének adott hangot, hogy sikerül javítani az ukrán-magyar államközi kapcsolatok állapotán is, ami a baráti tagozat elnökeként egyik alapvető feladata.

A felek megállapodtak, hogy a közeljövőben állandóan tájékoztatják egymást a felmerülő kérdésekkel kapcsolatban.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »