Megújult a "horroralagút" Pesten – képek

Megújult a "horroralagút" Pesten – képek

A Keletiből a Duna-part ezentúl sokkal gyorsabban elérhető, nem kell félni.

Befejeződött a Bajza utca és Bulcsú utca közötti alagút felújítása, így újra gyorsabban el lehet jutni a Keleti pályaudvartól egészen Duna partig – mondta Soproni Tamás, Terézváros polgármestere.

„Nagyon jól leírja a helyszínt a köznyelvi megnevezés, hogy horroralagút, hiszen ez egy hosszú luk 150 éve a XIII. és a VI. kerület között a MÁV sínjei alatt. 36 éve élek a kerületben, már többször volt kihívás, hogy hogy merünk átfutni rajta” – idézte gyerekkori emlékeit a polgármester.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hírdetés

Sebők Máté (@ott.vagyunk.mar) által megosztott bejegyzés

A főváros, a helyi önkormányzatok és a MÁV összefogásával „kulturált, XXI. századi átjáró” jött létre, eltávolították a balesetveszélyes fémlemezeket, biztonságos aszfaltburkolat jött létre és növényeket is telepítettek a bejáratokhoz, valamint csúszásmentes burkolatot.

Soproni Tamás egy olyan, 50 éve ott élő hölgy társaságában ment végig az alagúton, aki eddig nem mert ott átmenni, neki ígérte meg a polgármester az első túrát.

Az átjáró kerékpáros szempontból is fontos a pesti közlekedésben.

Hetente többször gépi erővel takarítják a helyszínt, és a biztonságot is garantálják ott.

Akik eddig nem mertek erre járni, a Ferdinánd hídon, illetve a Dózsa György úton voltak kénytelenek menni, de ez így kényelmesebbé teszi a városrész gyalogos közlekedését.

A 100 milliós költség negyedét a MÁV állta, a villanytestek cseréjét (6 millió forint) a BVK, a többit az önkormányzat fizette.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »