Megugrott a halálozás, megszólal az operatív törzs – cikkünk frissül

Megugrott a halálozás, megszólal az operatív törzs – cikkünk frissül

Hétfőn 63 ember hunyt el a koronavírus-fertőzés miatt, a legfrissebb adatokról és intézkedésekről számol be a járványellenes tevékenységet irányító operatív törzs. Kövesse velünk élőben a tájékoztatót!

A járvány második szakaszának intenzíven felszálló szakaszában vagyunk – közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos, majd ismertette az elmúlt 24 óra adatait.

2079 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 63 642 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 63 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1535 főre emelkedett, 16 646-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 45 461 fő. 2891 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 243-an vannak lélegeztetőgépen.

A járványgörbe ellaposítására akkor van esély, ha mindenki betartja a járványügyi intézkedéseket. Kerülni kell a felesleges kontaktusok számát a következő időszakban. Fokozatosan kényszerülnek szigorítani a szabályokat, de a lényeg marad: a maszkviselés, a kézmosás, a távolságtartás és a felületetek fertőtlenítése – mondta a tisztifőorvos.

Hírdetés

A szükséges, magas szintű orvosi ellátást mindenki meg fogja kapni, amely a gyógyulásához szükség van. A kórházakban intenzíven zajlik a munka.

Az iskolákban folyik a fertőtlenítő takarítás, ahol korábban volt fertőzés, ott a honvédség járványügyi bevetési csoportja is dolgozik.

A kontaktusok számának csökkentése érdekében mondjunk le azokról a programokról, amelyek nem feltétlenül szükségesek – mondta Müller Cecília.

8932 eset volt a 42. héten, egy héttel később már 13 797 fertőzést regisztráltak. Minden korosztályban emelkedik a fertőzöttek aránya, de eltolódott az idősebb korosztályok felé. A 40-49 évesek aránya a legmagasabb 20,5 százalékkal.

Nyitókép: MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »