Megtudtuk, hogy mire fáj Amir Khan foga

Megtudtuk, hogy mire fáj Amir Khan foga

Megtörtént az, amire senki sem számított: május 7-én a Las Vegas-i T-Mobile Arénában összecsap egymással a WBC középsúlyú világbajnoka, Saul Canelo Alvarez és az IBF és a WBA korábbi kisváltósúlyú világbajnoka, Amir Khan. A meccs tétje Canelo vb-címén kívül az, hogy a győztes megmérkőzhet a súlycsoport másik ászával, a veretlen kazah származású Gennagyij Golovkinnal.

Megvan 2016 első igazán nagy bevétellel kecsegtető összecsapása, ugyanis a Golden Boy Promotions tegnap hivatalosan bejelentette, hogy a Las Vegas-i T-Mobile Arénában összecsap egymással a jelenkor két klasszisa, a mexikói Saul Canelo Alvarez, illetve a brit Amir Khan. A hír mindenkit meglepett, hiszen a WBC középsúlyú világbajnoka ellen nem sok esélye lesz majd a korábban két súlycsoporttal lejjebb, kisváltóban két nagy szervezet, az IBF és a WBA vb-címeit begyűjtő britnek, hiszen Canelo nagy ütőerővel rendelkezik, míg Khannak elég üvegálla van.

Hírdetés

A derbit, ami igazi ringháborút ígér, egyébként köztes súlycsoportban rendezik – maximális súly155 font, azaz 70,3 kiló – és természetesen fizetős konstrukcióban tűzik képernyőre majd a televíziók. Mindkét bunyós bizakodva várja az összecsapást.

– A legnagyobb mexikói ünnepen teszem először kockára vb-övem egy kétszeres profi világbajnok ellen, aki karrierje csúcsán van. A rajongók nagy harcot várnak május 7-én, és én garantálom, hogy meg is kapják mindezt – közölte a Sky Sports riporterével Saul Canelo Alvarez.

– Mindig az volt a célom, hogy a legnagyobbal bunyózzak, és most ez megadatik, így alig várom már a mérkőzést. Tudom, hogy a sebességemmel és a képességeimnek köszönhetően le tudom győzni Canelót, amivel május 7-én végre megadom a szurkolóimnak azt, amit már régóta megérdemelnek – jelentette ki Amir Khan.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »