Megtörténhet a letelepedési kötvény megszüntetése – a baloldal biodíszlet maradhat

Az Index.hu forrásai szerint a Fideszben egyre kényelmetlenebb a letelepedési kötvény, hiszen belső kutatásaik szerint a kormánypárti szimpatizánsok is elítélik az intézmény létét.

Mindezért elképzelhető akár az is, hogy a miniszterelnök teljesíti a Jobbik feltételét. Tuzson Bence kommunikációs államtitkár kedden jelezte, hogy Orbán megfontolja Vona kérését, de ez nem lesz hosszú fontolás, az eredeti menetrend szerint november 8-án el akarják fogadni a módosítást.

Hírdetés

A hírportál elemzése szerint egyébként az alkotmányozási folyamat nagy nyertese a Jobbik, a nagy vesztese pedig a MSZP. A baloldali kispárt több politikusa az Index.hu és a Magyar Idők egybehangzó értesülései szerint megharagudott azért, mert Molnár Gyula a szocialista elnökség tudta nélkül leült Orbán Viktorral. Miközben tehát elképzelhető, hogy Vona és a Jobbik tényleges eredményt tud felmutatni, Molnár és az MSZP jelentéktelen biodíszlet marad.

Mindehhez képest más mutat, hogy Tuzson Bence szerdán, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában úgy fogalmazott: a letelepedési kötvény az alkotmánymódosítástól szinte teljesen független kérdés. Az államtitkár méltatlannak nevezte a kialakult helyzetet, azt mondta, nem lehet „kufárkodásnak tekinteni” ezt az ügyet.  Érdekesség: a „kufárkodás” szót az MSZP is használta a témával kapcsolatban.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »