Megtört a két és fél éves kislányát leforrázó cigány apa, vallottak a családtagok is

Felkavaró részletekre derült fény annak a kiskunmajsai gyermekkínzó ügyében, aki forró vizet engedett a két és féléves kislányára. A 24.hu beszélt a kegyetlen apa anyjával és testvérével.

Amikor a házba beléptem a tusoló ajtaja nyitva volt. Bella mellett senki nem volt, egyedül ült a kályha melletti kövön. Miután elzártam a vizet, láttam, hogy csupa piros az arca. Felhúztam a pólóját, ott is az volt. Körülötte volt a többi gyerek – néhány mondat a kegyetlen apa édesanyjának vallomásából.

Csütörtökön a családtagok meghallgatásával folytatódott a Kecskeméti Törvényszéken az elmúlt évek egyik legfelkavaróbb gyermekbántalmazási pere. A 39 éves kiskunmajsai K. Zoltánt bilincsben és vezetőszáron hozták a bíróságra. A félszemű férfi tavaly januárban megverte a párját, mert azt feltételezte, lehet valakije. A nő hajnalban átmenekült a szomszédban lévő unokatestvéréhez, ezért az apa egyedül maradt otthon a négy gyerekkel.

Nem sokkal később a két és féléves kislányuk felébredt és szólt az apukájának, hogy bekakilt. A férfi bevitte a tusolóba és bosszúból hosszú időn keresztül folyatta rá a körülbelül 60 fokos forró vizet. A kislány sírva tiltakozott, hogy fáj neki, de ez az apát nem érdekelte és erőszakkal továbbra is ott tartotta a zuhany alatt. A kínzást csak akkor hagyta abba, amikor a pici elájult. Az apa először mindent tagadott. Azt hazudta, hogy a kislány egyedül ment be a fürdőszobába, majd magára nyitotta a forró vizet. Végül megtört, és bevallotta, hogy mit tett.

Azt nem tudom, hogy mennyi ideig tartottam a víz alatt, de nagyon sírt – mondta. Az orvosi szakvélemény megállapította, hogy a kislány testének mintegy 50%-án, a fején és testén számos helyen másodfokú, illetve maradandó égési sérülések keletkeztek. De súlyosan károsodott a veséje és több más szerve is. A mentősök több kék-zöld foltot is találtak a gyermeken, de a férfi tagadja, hogy bármi köze is lenne hozzájuk. A lánytestvére a tárgyaláson így emlékezett az ominózus éjszakára:

Hírdetés

Két házra lakunk a testvéremtől. Hajnal öt felé átjött anyám, hogy hívjam a mentőket. Átmentem, de kizavartak a lakásból. Be sem engedtek a házba. Zoltánnal csak délután találkoztunk. Nem mondott semmit, mert nem emlékezett semmire. Nem kérdeztem tőle, hogy mi van a kislánnyal.

A vádlott testvére azt állította, nem emlékszik arra, hogy elmondta volna a mentősöknek, hogy forró víz égette meg az unokahúgát.

Ezután a bíró lejátszotta azt a mentők által rögzített hangelvételt, amin a diszpécser és a nő közötti beszélgetés hallható. Ezt mondta a férfi testvére a mentősöknek a szörnyűség után: A kislány megégett a forró víz alatt. Tiszta piros az arca és mindene. Kétéves a kislány.

A diszpécser valószínűleg már a beszűrődő gyerekzajból rájött, hogy óriási a baj. A mentők perceken belül a helyszínre értek. De a kislány olyan súlyos, sokkos állapotba került, hogy a kórházban leállt a keringése és újra kellett éleszteni. A férfi édesanyja csütörtök reggel meggyötört arccal állt a bíróság elé. Furcsának tűnő magyarázkodás után, ha nem is teljesen abban a formában, de végül elmondta, mi történt.

Analfabéta vagyok, nem sok mindenre emlékszem. Amikor átmentem a fiamhoz, Bella az előszobában állt. Piros volt az arca. Nem sírt, csak vizes ruhában állt. Körülötte a többi gyerek. Ölbe vettem és átvittem hozzánk. Láttam, hogy az arca piros. Ezután hívtuk a mentőket, az anyja pedig elment vele a kórházba – mondta K. Zoltán édesanyja. Az idős asszony nem tudott magyarázatot adni arra, hogy miért volt több kék-zöld folt is a pici testén. Állítása szerint a fia jó viszonyt ápolt a gyerekekkel „Főzött rájuk, szerette, fürdette őket” – mondta, majd arra is kitért, hogy milyen életet élt a gyermeke.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »