Megtisztul a HírTV két irritáló műsorvezetőtől – a rossz hír, hogy valószínűleg a "köz"médiában látjuk majd viszont őket

Megtisztul a HírTV két irritáló műsorvezetőtől – a rossz hír, hogy valószínűleg a "köz"médiában látjuk majd viszont őket

Elkezdődött a HírTV-s riporterek és műsorvezetők felmondása – értesült a HVG, de a Pesti Srácok és az Index is felmondásokról ír.

Távozik a csatorna két legismertebb műsorvezetője. A tévécsatorna egyik arcának számító Kovács Andrea a Pesti Srácoknak azt mondta, vállalhatatlan számára a pénteki fordulat, nem szeretne a tévénél maradni.

Az Index és a HVG úgy értesült, megy egy másik ismert műsorvezető, Szabó Anett is. A HírTV-től távozni akarók többsége valószínűleg abban reménykedik, hogy a köztévénél fog elhelyezkedni. A köztévé vagyonkezelője, az MTVA még decemberben jelentette be, hogy új hírcsatornát fog indítani.

Hírdetés

Mint ismeretes, pénteken távozott posztjáról Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a HírTV elnöke, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Élő Gábor, az mno.hu főszerkesztője, Szikszai Péter, a HírTV vezérigazgató-helyettese, Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese és Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese. Felmondásukat „lelkiismereti okokkal” magyarázták. A Pesti Srácok szerint Szerető időközben meggondolta magát, és marad a napilapnál.

Az MTVA állítólag nem zárkózik el a legismertebb HírTV-sek átvételétől, a közmédiában ezzel párhuzamosan újabb elbocsátások lesznek. Az MTVA 177 fő kirúgásáról egyeztetett a szakszervezetekkel. A Népszabadság kedden arról írt, már elbocsátották a köztévéből a kulturális szerkesztőség három ismert műsorvezetőjét, Giró-Szász Krisztinát, Sipos Anna Szilviát és Mohácsi Szilviát.

Simicskáék már ősszel útját akarták állni az elvándorlásnak, megpróbálták megakadályozni, hogy a milliárdos vállalkozó és a miniszterelnök közti konfliktus közepette lelépjenek a tévé arcai, szerkesztői. Így megpróbálták rávenni a műsorvezetőket, hogy írjanak alá egy olyan szerződést, amely megtiltotta volna, hogy felmondás esetén 18 hónapig konkurens cégnél helyezkedjenek el. Ugyanakkor már a korábbi szerződésekben is szerepel a 6 hónapos moratórium, kérdés, hogy az MTVA hajlandó-e ezt a lelépési pénzt kifizetni.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »