Megtették ajánlatukat az elbocsátott karinthys tanárok a bíróságon

Megtették ajánlatukat az elbocsátott karinthys tanárok a bíróságon

A pedagógusokat a polgári engedetlenségben való részvételük miatt bocsátották el tavaly novemberben.

Kedd reggel a Fővárosi Törvényszéken megkezdődött a tárgyalása annak a hat tanárnak, akiket a Külső-Pesti Tankerületi Központ tavaly november 30-án bocsátott el a budapesti Karinthy Frigyes Gimnáziumból a polgári engedetlenségben való részvételük miatt.

Az előkészítő tárgyaláson részt vett mind a hat tanár, a Külső-Pesti Tankerületi központ vezetője nem, csak a jogi képviselője volt jelen. A bíró jelezte, a tankerület vezetőjét később fogják beidézni, mert először a felpereseket hallgatják meg – számolt be a Telex.

A pedagógusok TASZ-os ügyvédje a tárgyalás elején közölte: ha ügyfeleit azonnali hatállyal visszaveszik korábbi pozícióikba, fejenként egymillió forint sérelemdíjat fizetnek nekik, valamint a tankerület kiad egy nyilatkozatot, amiben elnézést kér a Külső-Pesti Tankerülethez tartozó pedagógusoktól, akkor elállnak a tárgyalástól.

Hírdetés

A tankerület jogi képviselője az ajánlatra úgy reagált: nincs felhatalmazása, hogy konkrét választ adjon, de továbbítani fogja az ajánlatot a megbízójának, azaz a tankerület vezetőjének – írja a lap. A tanárok ügyvédje ezután bejelentette, hogy a tárgyalás szüneteltetésének akkor látják értelmét, ha érdemben tudnak egyeztetni az ajánlatukról.

Így viszont kérik a tárgyalás lefolytatását, de megváltoztatják eredeti keresetüket, és az érintett pedagógusok közül senki sem kéri a pozíciójukba való visszahelyezését.

Az első tárgyaláson a perfelvétel zajlik, a következő tárgyalás csütörtökön lesz, de az ítélethirdetésig még többször találkoznak a felek.

Nyitókép: Pattanaphong Khuankaew/Getty Images

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »