Megtette első útját a “nácinak” bélyegzett busztársaság járata

Megtette első útját a “nácinak” bélyegzett busztársaság járata

Kevesen utaztak rajta és el is késett, de megtette első útját nevadai Reno új busztársaságának egyetlen busza, ami azért lett híres, mert logója egyesek szerint “eléggé hasonlít a náci zászlóra” – írja a Daily Beast.

A nyitóképünkün látható logó volt eredetileg a Streamliner Lines busztársaság logója, mielőtt a Reddit felhasználói el nem kezdtek kekeckedni a céggel, ami a közösségi oldalon keresett magának buszsofőröket az elmúlt hónapokban. A logó ugyanis emlékeztet a főleg német hadsereg által használt egyik zászlóverzióra, amit egyébként nem csak a nemzetiszocialisták, de előtte a különféle német államalakulatok hadseregei is használtak.

A variáns ugyanakkor nemrégiben az alt right körökben is népszerű lett. A logó mellett a cég utazási szabályzata is érdekes dolgokat tartalmazott, a papírok nélküli migránsokat nem csak az utazástól tiltotta el, de külön kikötötte, hogy várják is hatóságok vizsgálatait, hogy az ilyen migránsokat elfogják. Ezen kívül a szabályzat tiltotta az utazást a „társadalmi igazságosság harcosainak”, a kísérő nélküli egyetemistáknak és a lógós gatyát viselőknek.

Hírdetés

Azóta nem csak a szabályzat, de a társaság rendes weboldala is eltűnt, csak a tárolt verziót lehet megnézni.

A társaság elnöke, John Wang szerint félreértés az egész, és ő bizony egyáltalán nem “náci”, és nem vallja a fehér felsőbbrendűséget sem, ő maga egyébként kínai származású. Neki megtetszett ez a logódizájn, és amikor megmutatták neki a németek által is használt zászlót, látott pár hasonlóságot, de az övékében nincs vörös szín és nincs benne a horogkereszt sem, így nem gondolja, hogy a dolog problémás lenne.

Az utazási szabályzatot pedig a cég elnökének egy haverja írta az ő tudta nélkül, de már el is távolították az oldalról, míg a fenék alá lógó gatya tilalmát – ami a kritikusok szerint a feketékre utal – egy iskolai öltözködési szabályzatból másolta ki az ügyvédje.

A nácizást dolgokat leszámítva sem volt felhőtlen a társaság első pár napja, ugyanis nehezen szerezték meg a szükséges engedélyeket, majd elbuktak egy biztonsági vizsgálaton, ezért le kellett mondaniuk az első utat, ami öt utast érintett. Az sem volt világos, hogy pontosan mely buszmegállókban állhatnak meg, de végül ez is tisztázódott, és július ötödikén – mint fent említettük – a “nácinak” bélyegzett busztársaság egyetlen busza megtehette első útját.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »