Megtámadták Puzsért a kukulkánisták

Persze tudom, sokkal könnyebb cikket írni, mint beszélni mikrofon előtt kész szöveg nélkül. De ez akkor is a leépülés jele.

Puzsér kifejti: az illegális migráció fő áldozata az USA, mert oda nem középkori iszlamisták hatolnak be, mint Nyugat-Európába, hanem valami sokkal rosszabb: kukulkánista latin-amerikaiak, elsősorban a mexikóiak és a puertoricóiak.

Bevallom, az ilyen műsorokat háttérzajként szoktam hallgatni, a képet nem is nézve, de itt annyira megdöbbentem ezen a marhaságon, hogy direkt megnéztem a részt, visszatekerve. A csúcs: a műsorvezető társ is nehezen képes leplezni döbbenetét:

Hírdetés

Az adás:

Egyébként Kukulkán az azték és maja vallás része, a Kukulkán név a maja verzió, az azték név ismertebb: Kecalkoatl, mindkettő jelentése: „Tollaskígyó”.

Ami biztos: Puerto Ricónak mindehhez semmi köze. Ez a vallás a Yucatán-félszigetről eredt, onnan terjedt el egész Közép-Amerikában, a karibi szigetekre sose jutott el.

S természetesen a mai maják és aztékok se kukulkánisták. Az ősvallás csak a foklórban él tovább, erősen legyengített alakban. A mai magukat majának meghatározók száma kb. 6 millió, míg a mai aztékok száma kb. 1,5 millió. Gyakorlatilag mindenki katolikus., van egy kisebbség, mely protestáns missziók hatására protestáns lett, s Guatemalában pedig létezik egy kb. 100 ezer fős ortodox közösség is – az utóbbiak jellemzően a katolicizmus liberális iránya miatt kilépő ex-katolikusok.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »