Megtámadták Pavol Ľupták parlamenti képviselőt

Megtámadták Pavol Ľupták parlamenti képviselőt

Csütörtökön (június 18.) megtámadták a Stubnyafürdői járásban (Turčianske Teplice) Pavol Ľupták parlamenti képviselőt, az SNS-frakció tagját. A rendőrség megerősítette, hogy büntetőeljárás indult a fizikai támadás ügyében. A hírről a Národná koalícia/Nezávislí kandidáti párt számolt be.

A Zsolnai Kerületi Rendőrség szóvivője, Zuzana Šefčíková megerősítette, hogy röviddel a történtek után a rendőrség őrizetbe vette a gyanúsítottat.

A rendőrség magánlaksértés és testi sértés miatt indított eljárást.

tette hozzá a szóvivő.

Dušan Stríž, a Národná koalícia/Nezávislí kandidáti titkára arról tájékoztatott, hogy a képviselőt délután támadták meg, a háza melletti telken. Sérülései mértékéről csak az orvosi vizsgálatok után számolnak be.

Hírdetés

„A politikai megosztottság, a szélsőségek, a gyűlölködés, ami itt az elmúlt években terjedt, a politikai élet része lett. A gyűlöletet és a félelemkeltést folyamatosan használják a tömegek manipulálására, ami radikalizálódáshoz és a társadalom széteséséhez vezet”

jelentette ki Stríž, majd hozzátette, fontos, hogy a társadalom felfogja, merre tartunk, és elkezdjünk arra összpontosítani, ami összeköt bennünket, nem pedig arra, ami elválaszt.

„Az erőszak mindig erőszak lesz, függetlenül attól, hogy mi volt a motiváció”

fűzte hozzá, majd közölte, hogy a szombatra tervezett lakossági fórum, melyet Ľupták részvételével szerveztek volna Homonnán, kénytelenek voltak törölni.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »