Megtámadták a tüntetők a Hír TV stábját

Megtámadták a tüntetők a Hír TV stábját

Nem ért véget békésen az internetadó elleni tüntetés a fővárosban. A tömeg a Nemzetgazdasági Minisztériumnál gyülekezett délután, majd rövid felszólalások után átvonultak az Andrássy úton a Hősök terére. Innen a demonstrálók egy része a Fidesz Lendvai utcai székházához ment, és közülük többen is megpróbáltak bejutni az épületbe. Közben a helyszínen megtámadták a Hír TV stábját és megrongálták a technikai berendezéseinket. A Hír TV a támadás miatt feljelentést tett a rendőrségen.

Transzparensekkel, sípokkal érkeztek a József Nádor térre a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz a tüntetők. A demonstrációt a józsefvárosi MSZP volt alelnöke szervezte, aki korábban pártsemleges demonstrációt és békés tüntetést ígért. „Azért jöttünk ide, mert a kormány ezzel az adóval megsarcolja és becsapja az állampolgárokat, sőt a Fidesz a saját szavazóit is. 2008-ban még azt mondták, hogy az internetadó átgondolatlan, felesleges és rossz. és ezt elvi alapon ellenzik. Mi is elvi alapon ellenezzük” – mondta Gulyás Balázs.

Gulyás Balázs beszédében azt mondta : az internetadó a világtól vágja el Magyarországot és több ezer munkahely megszűnésével jár, ezért arra szólította fel az embereket, hogy telefonjuk magasba emelésével üzenjenek a kormánynak.

Hírdetés

Gulyás Balázs ezután 48 órát adott a kormánynak, hogy visszavonja az internetadóról szóló törvénytervezetet, az embereket pedig keddre egy újabb tüntetésre hívta a nemzetgazdasági minisztérium elé.

A demonstrálók ezután gyalog indultak el a Fidesz Lendvai utcai székházához, hogy régi számítógépeket helyezzenek el az épület előtt. A tömeg azonban végül nem oda, hanem a Hősök terére ment. A korábban békésnek hirdetett demonstráció végül erőszakos tüntetéssé fajult. Egy csoport előbb felmászott az Árpád szoborra, többen pedig mégis bementek a Lendvai utcába, ahol megrohamozták a Fidesz épületét. A tüntetők számítástechnikai eszközökkel téglákkal dobálták az ablakokat, többen pedig az erkélyekre is felmásztak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »