Megtámadták a segíteni érkező mentőosztagot a diószegi romatelepen

Megtámadták a segíteni érkező mentőosztagot a diószegi romatelepen

Diószeg városszéli romatelepének egyik házába riasztották a szeredi mentősöket egy állítólag eszméletlen állapotban lévő sérült beteghez szilveszter éjszakáján. Martin Sojka, mentős és kolléganője tizenhárom perc alatt megérkeztek a helyszínre, ahol a mentős elmondása szerint azonnal támadni kezdték őket, és számonkérték rajtuk, miért nem érkeztek korábban.

Ekkor az állítólagos sérült felesége és egy másik férfi fizikailag is rátámadt a mentősre, kilökték az udvarra, ahol Sojka elmondása szerint rugdalni és ütlegelni kezdték. A mentős kolléganőnek egy ütés után sikerült kimenekülnie a mentőautóhoz és segítségét kérnie, a rendőrök rövid időn belül ki is érkeztek a helyszínre, ezután már nem került sor támadásra – nyilatkozta Martina Kredatusová, rendőrségi szóvivő.

Hírdetés

Alena Krčová, az Országos Mentőszolgálat Operatív Központjának (OSZZS) szóvivője szerint érthetetlen, miért támad rá valaki egy mentősosztagra, amely segíteni érkezik, a mentősök sokszor embertelen és méltatlan körülményekkel találkoznak munkájuk során.

A Markíza televízió riportere felkereste azt a férfit, akihez kihívták a mentőegységet, ő azonban tagadta, hogy családja provokálta volna ki a verekedést, bár hozzátette, annyira részeg volt, hogy nem emlékszik az esetre, de szerinte a mentős támadt elsőként.

A sértett mentős feljelentést tett, a rendőrség elindította a büntetőeljárást testi sértés miatt.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »