Megtámadtak a görögök egy Athén melletti faluban az idegen betolakodókat

Az Athéntől mintegy 40 kilométerre lévő Vilia egyik szállodájában nagyjából 90 embert – zömében szíriaiakat és irakiakat – szállásoltak el a hatóságok. Érkezésük után néhány órával a település lakói közül többen tiltakozni kezdtek a hotel előtt, jelen volt az egyik közeli település polgármestere is.

“NÉHÁNYAN KINT GYÜLEKEZTEK, MAJD MEGTÁMADTÁK AZ ÉPÜLETET. KÖVEKET ÉS BENZINES PALACKOKAT DOBÁLTAK, AJTÓKAT, ABLAKOKAT TÖRTEK BE, AZTÁN BENYOMULTAK ÉS RÁTÁMADTAK A MENEKÜLTEKRE. EGY IDŐSEBB FÉRFIT ÉS KÉT GYERMEKÉT MEGVERTÉK” – sorolta, hogy mi történt egy jemeni fiatalember – írja az Euronews.

Az incidensről menekültek videókat is készítettek a telefonjaikkal.

Hírdetés

“FÉLÜNK, NEM IGAZÁN TUDJUK, MIT GONDOLJUNK. A LEGTÖBBEN NEM MERJÜK ELHAGYNI A SZÁLLODÁT, A NŐK MÉG VÁSÁROLNI SEM MENNEK KI, DE NEM ÉLHETÜNK ÍGY, NEM VAGYUNK BÖRTÖNBEN” – vélte egy szíriai menekült.

Alekszisz Galatisz Viliában él, egy kávéházat vezet. Ő is ott volt a tiltakozók között.

“Békésen kezdődött a tiltakozás. Nem vagyunk terroristák. Csak meg akartuk tudni, kik ők, honnan jöttek. Összesen körülbelül hetvenen lehettünk, tízen azonban hirtelen elvesztették a fejüket és rátámadtak a menekültekre. Teljesen kicsúszott az irányítás a kezünk közül” – mondta el a görög férfi az általa tapasztaltakat.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »