Megtámadták a ferencvárosi polgármester-választás eredményét

Megtámadták a ferencvárosi polgármester-választás eredményét

Erről a polgármesterválasztás ellenzéki győztese, Baranyi Krisztina számolt be közösségi oldalán.

Baranyi Krisztina, aki a MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP közös jelöltjeként indult a IX. kerületi polgármesteri posztért, közösségi oldalán azt írja, ma 16:00 órakor lépett volna hivatalba, de 10 perccel a jogerőre emelkedés előtt megtámadták a polgármester-választás eredményét. A posztban mellékeli a választási bizottsághoz beadott fellebbezést.

Hírdetés

A politilkust elérte a Merce.hu, amelynek Baranyi Krisztina elmondta: a Munkáspárt helyi polgármester-jelöltje támadta meg az eredményt, méghozzá éppen egy olyan esetre hivatkozva, amit Baranyiék kifogásoltak, és amiben láncszavazás gyanúja miatt panaszt is tettek, a 23-as szavazókörben.

Baranyi Krisztina nonszensznek nevezte, hogy egy általuk kifogásolt eset miatt támadják meg a választás eredményét, arra hivatkozva, hogy így az „nem felel meg a valós választói akaratnak”. Főleg azért, mert ha az összes, ebben a szavazókörben leadott szavazatot levonnák a végeredményből, az sem befolyásolná a végeredményt, hiszen, Baranyi Krisztina 3800 szavazattal kapott többet, mint fideszes ellenfele, Bácskai János.

Fléger Tamás, a Munkáspárt polgármester-jelöltje 81 szavazatot kapott október 13-án.

Az önkormányzati választásokról valamennyi cikkünket megtalálja ITT.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »