Megtalálták a rendőrök a dunavecsei Mária-szobor rongálóját

Megtalálták a rendőrök a dunavecsei Mária-szobor rongálóját

Ahogyan arról mi is hírt adtunk korábban, a múlt év utolsó hajnalán megrongálták a Dunavecse egyik körfogalmánál álló međugorjei Szűzanya szobrát. Az elkövető több alkalommal is megütötte a fejrésznél az alkotást, melynek következtében a szobor feje le- és összetört. A gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását – adta hírül a Baon.hu január 12-én.

A rendőrség a tettes elfogása érdekében nyomozócsoport állított fel.

A rongáló abban bízhatott, hogy tettét nem látta senki, de a rendőrök adatgyűjtésének köszönhetően személye nem maradt ismeretlen – számolt be a a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság.

Hírdetés

Mint írták, a térfigyelő kamerák felvételein a nyomozók látták, hogy egy férfi követte el a rongálást, és a testalkatán kívül a hozzávetőleges magasságát is megállapították. Ezután a település valamennyi kamerafelvételét ellenőrizték a rendőrök. A férfiról készült videókat a kunszentmiklósi rendőrkapitányságon dolgozók és a város polgárőrei is megnézték, mindezt annak reményében, hátha ezen minimális információkból nyomra bukkannak. Az egyik kunszentmiklósi rendőr javaslata alapján végül egy dunavecsei családhoz mentek ki a a rendőrök, ugyanis a nyomozati munka eredményeként kiderült: az ott élő férfi gyanúsítható a december 31-ei rongálással. A gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását – közölték.

Forrás és fotó: Baon.hu/Police.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »