Megtalálták a lezuhant Tu-154-es két darabját. Ezek a tragédia legvalószínűbb okai (Videó)

A búvárok a felszínre hozták a december 25-én a Fekete-tengerbe zuhant orosz Tu-154-es utasszállító két, 4 méter nagyságú elemét, amelyet 1700 méterre találtak meg a parttól. A pilóta és a személyzet valószínűleg kényszerleszállást akart végrehajtani a vízen, ám valamilyen okból nem tudták véghezvinni a manóvert.

 

A 27 méteres mélységben fellelt roncsdarabok sorozatszámai alapján megerősítették, hogy a szerencsétlenül járt repülőgép darabjait találták meg. Ezek segítségével sikerülhet megállapítaniuk azt a területet, amin belül a gép darabjai szétszóródhattak – egy 500 méter sugarú körben.

 

 

 

 

Az orosz közelekedésügyi miniszter szerint elsősorban műszaki vagy emberi hibára gyanakszanak. Nagy erőkkel keresik a holttesteket, a fekete dobozokat és a roncsdarabokat. A 92 emberéletet követelő tragédiát egyelőre balesetként és nem terrortámadásként kezelik.

Hírdetés

 

Az orosz Szövetségi Belbiztonsági Szolgálat (FSB) a vizsgálat jelenlegi állása szerint a legvalószínűbb okai a balesetnek a következők lehetnek: idegen tárgy okozott kárt a hajtóművekben, üzemanyaghiány vagy üzemanyagellátással kapcsolatos hiba, technikai hiba vagy a pilóta mulasztása.

 

A mentési munkálatokban több mint 3500 ember vesz részt, köztük száznál is több búvár. A mentőalakulatok három műszakban, megállás nélkül dolgoznak.

 

Forrás: SputnikNews.com

 

A legutólsó hírek szerint eddig 11 holttestet sikerült megtalálni, de 154 testrészt találtak összesen.

 

Sputniknews.com, RT.com, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »