Megtalálták a kerítés gyenge pontját, így jutnak át rajta a migránsok – a határvadászoknak géppisztolyuk van, nemde?

Minden korábbinál szervezettebb módon csempészik át a szerb-magyar határon a migránsokat, az embercsempészek tudják, hogy hol van a kerítés gyenge pontja és ki is használják azt a Blikk szerint. A csempészek a drótakadály egyik megjelölt oszlopát emelik ki a földből minden hajnalban egy megadott időpontban a magyar oldalon. A drótot félrehajtva percek alatt 200–250 embert engednek át, aztán visszateszik a kerítést a helyére. Az akció után szinte semmilyen nyom nem marad.

Magyar Menedék - Badiny

Állítólag hétvégi napokon még többen jönnek át, akár a négyszázat is elérheti az átengedett migránsok száma – írja a Blikk.

Hírdetés

A lap szerint egy borsodi csapat koordinálja a műveltet, de mellettük egy szerb csempészekből álló bűnbanda is dolgozik.

Többnyire hajnali 3 órakor érnek a kerítés szerb oldalára, ekkor emelik ki a cölöpöt, majd hajtják fel a drótkerítést. Percek alatt átkúszik a határ szerb oldalán várakozó 200–250 ember. A migránsok a sötétben egy közeli erdős részre sietnek, ott húzzák meg magukat reggelig – nyilatkozta egy bennfentes, aki hozzátette, úgy tűnik, mintha a hatóságok szemet hunynának a ténykedésük felett.

A kormány most új, akár több százezer ember megállítására is alkalmas kerítést tervez felhúzni a magyar-szerb határra. Az újabb védvonal a mostaninál is erősebb lesz, előtte egy homoksávval, ami rögzíti majd a nyomokat. Drónok és infrakamerák is pásztázzák majd a kerítést környékét, így képtelenség lesz észrevétlenül megközelíteni a határt.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »