Megszüntették a büntetőeljárást a MÖM vezetője ellen

2021. szeptember 23-án, egy külföldről finanszírozott, jogvédő szervezet a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), közérdekű bejelentéssel fordult az országos rendőrfőkapitányhoz.

A Soros alapítvány és több külföldi csoport által, mintegy évi negyed milliárd forintnyi támogatásban részesülő nemzetközi ügynökszervezet, egy évre visszamenőleg gyűjtötte össze a MÖM vezetője által megjelentetett oknyomozó beszámolókat, amely alapján a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) tagjait jogsértő és szabálysértő magatartással vádolta meg. Továbbá bejelentésében, több iránymutatást fogalmazott meg az Országos Rendőr-Főkapitányság részére, amelyekben javasolja minél több eljárás megindítását és kérte a tényfeltáró akcióink megakadályozását.

Hírdetés

Ezt követően a Budapesti Rendőr-Főkapitányság, két évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható bűncselekmény (közbiztonság javító tevékenység jogellenes végzésének a szervezése) elkövetésének alapos gyanúja miatt indított eljárást a MÖM vezetője ellen.

Ezt az eljárást szüntették meg László Attilával szemben azt követően, hogy önkéntesen vonult be Baracskára a börtönbe, ezzel tiltakozva az ellene indított tucatnyi koncepciós eljárás miatt.

Magyar Jelen


Forrás:betyarsereg.hu
Tovább a cikkre »