Megszűnt a DK képviselete Gödön

Egy bírósági ügyet már megnyert Göd momentumos polgármestere. Balogh Csabát eddigi balliberális szövetségesei akarják elmozdítani a város éléről. Az ügy egyik következménye, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette DK, helyi képviselők nélkül maradt a Pest megyei városban, miután egyikük kilépett, a másikat pedig az elnökség zárta ki, amiért szembementek a központi akarattal.

Egy képviselője sem maradt a DK-nak Gödön

Augusztus közepén még tagadta konfliktusát Gyurcsány Ferenccel, pár nappal később azonban a DK-val is szakított Szilágyi László. A balliberális politikus addig a gödi önkormányzat pénzügyi bizottságának alelnöke volt. Párttársa, Lőrincz László alpolgármester azóta szintén belebukott a helyi háborúskodásába, így mostanra egyetlen képviselője sem maradt a DK-nak a Pest megyei városban.

Ezt a pártközpont csütörtökön közleményben ismerte el.

„Göd, az elsősorban a gödiek döntése alapján fog működni, és nagyon rossz lenne, ha mi ebbe nagyon intenzíven beavatkoznánk” – mondta korábban Gyurcsány Ferenc.

Hírdetés

A Demokratikus Koalíció elnöke annak ellenére, hogy országos méretűvé dagadt a Momentum és a DK konfliktusa, heteken át helyi szinten akarta tartani a gödi ügyet. Szövetségesei azonban erről másképp vélekedtek.

A településen már régóta feszültség van a momentumos polgármester és a baloldali önkormányzati képviselők között.

Miután Balogh Csaba menesztette LMP-s és DK-s alpolgármestereit, korábbi szövetségesei azzal vádolták meg, hogy összejátszik a Fidesszel. A DK ennek igazolására egy hangfelvételt is kiszivárogtatott, amiről a Momentum vezetése állította azt: manipulált, mert összevágták. Július 17-én aztán fegyelmi eljárást indítottak Balogh Csaba ellen, majd kétszer fel is függesztették őt tisztségéből.

Fekete-Győr András korábban a Hítv-nek azt mondta: a problémát Gyurcsány Ferencéknek kell orvosolniuk. A Momentum elnöke közölte: nem fogják hagyni, hogy polgármesterüket bárki is kimozdítsa a pozíciójából.

Úgy tűnik, a baloldal belháborújának első felvonását a Momentum nyerte meg. Balogh Csaba híradónknak azt mondta: a bíróság ítéletét nemrég kapta meg arról, hogy a gödi képviselőtestület törvénytelenül függesztette fel tisztségéből. A polgármester korábban új választások kiírását sürgette a Pest megyei településen.

Balogh Csaba a DK-s képviselők távozására úgy reagált: örül annak, hogy belátták, amit csináltak, az elfogadhatatlan volt, de a valós retorzió szerinte így is elmaradt.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »