Megszűnik a szülészet a balatoni város kórházában

Megszűnik a szülészet a balatoni város kórházában

November 4-től megszűnik a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztály a Keszthelyi Kórházban, így a várandós kismamák nem szülhetnek a keszthelyi intézményben.

A szülészet-nőgyógyászati járóbeteg ellátás, a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakellátás változatlanul elérhető – írja a zaol.hu.

Minderről hivatalos közleményt adtak ki. A keszthelyi kórház vezetése szerint „az I-es progresszivitási szinten működő – csak alapszolgáltatásokat biztosító – szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztály feladatellátását 2024. november 4-től a környező kórházak veszik át”.

„Az intézkedés összhangban van azzal, hogy a szülészeti vagy nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátást kérelmezve egyre több páciens fordult a magasabb szolgáltatási szintet nyújtó kórházakhoz. A Keszthelyi Kórház honlapján részletesen megtalálható, hogy 2024. november 4-től mely kórházak végzik a Keszthelyi Kórház körzetébe tartozó települések lakói számára a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátást” – áll a közleményben.

Körzetek

Hírdetés

A Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház végzi az I-II-es progresszivitási szintű szülészet-nőgyógyászati aktív fekvőbeteg-ellátást az alábbi települések vonatkozásában: Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonederics, Bazsi, Csabrendek, Dabronc, Gógánfa, Gyulakeszi, Hegymagas, Hetyefő, Káptalantóti, Kisapáti, Lesencefalu, Lesenceistvánd, Lesencetomaj, Megyer, Nemesgulács, Nemesvita, Raposka, Rigács, Sümeg, Sümegprága, Szentimrefalva, Szigliget, Tapolca, Ukk, Uzsa, Zalaerdőd, Zalagyömörő, Zalameggyes.

Az Ajkai Magyar Imre Kórház látja el a Tapolcai és Sümegi járásba tartozó települések lakosait 0405 szülészeti és 0406 nőgyógyászati szakmában I. progresszivitási szinten: Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonederics, Bazsi, Hegymagas, Lesencefalu, Nemesvita, Sümegprága, Szigliget, Uzsa.

A Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktatókórház látja el az I-II-es progresszivitási szintű szülészet-nőgyógyászati aktív fekvőbeteg-ellátást az alábbi települések vonatkozásában: Balatonberény, Balatonszentgyörgy, Hollád, Tikos, Vörs, Szegerdő, Főnyed.

A Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház végzi az I-es progresszivitású szülészet-nőgyógyászati ellátást az alábbi települések lakói számára: Keszthely, Alsópáhok, Felsőpáhok, Bókaháza, Sármellék, Szentgyörgyvár, Zalavár, Zalaszabar.

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház látja el az I-II-es progresszivitási szintű szülészet-nőgyógyászati aktív fekvőbeteg-ellátást az alábbi települések vonatkozásában: Almásháza, Balatongyörök, Cserszegtomaj, Dióskál, Döbröce, Egeraracsa, Esztergályhorváti, Gétye, Gyenesdiás, Hévíz, Kallósd, Karmacs, Kehidakustány, Kisgörbő, Kisvásárhely, Ligetfalva, Mihályfa, Nagygörbő, Nemesbükk, Óhíd, Rezi, Sénye, Sümegcsehi, Szalapa, Tilaj, Vállus, Várvölgy, Vidornyalak, Vidornyafok, Vidornyaszőlős, Vonyarcvashegy, Zalaapáti, Zalacsány, Zalaköveskút, Zalaszántó, Zalaszentgrót, Zalaszentlászló, Zalaszentmárton, illetve a II-es progresszivitású szülészet-nőgyógyászati aktív fekvőbetegek ellátását az alábbi települések vonatkozásában: Keszthely, Alsópáhok, Felsőpáhok, Bókaháza, Sármellék, Szentgyörgyvár, Zalavár, Zalaszabar.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »