Megszűnik a Google

De csak mint teljesen önálló vállalat, márkanévként továbbra is megmarad. Jön az Alphabet – írja a geeks.hu.

A Google a keresőjével lett ismert és elismert, 1997-es premierje óta azonban sok víz lefolyt a dunán, és az egyre csak hízó vállalat megannyi alternatív projektbe kezdett bele. Ezek közül sok lett sikeres, még több persze még a bemutatási szakaszig sem jutott el, de tény, hogy a Google világ egyik ha nem a legismertebb márkaneve és az egyik legnagyobb vállalat lett. A kereső mellett a cég leghíresebb terméke vitathatatlanul az Android, amely azonban csak egy szálon kötődik a keresőhöz – rengeteg másik szálon pedig a Google más termékeihez. Az Androidra éppen ezért még rá lehet fogni, hogy a keresőből kinőtt hajtás, vannak azonban olyan fejlesztések, amelyekre már semmiképpen; elég, ha csak az autonóm autóra gondolunk. A Google két alapítója, Larry Page és Sergey Brin éppen azért döntöttek a cég radikális átalakítása mellett, hogy a vállalati struktúra semmiképpen se fogja vissza a jövőben ezen projektek fejlesztését.

Hírdetés

Az elképzelés szerint egy ernyővállalat alakul, Alphabet néven (ez már folyamatban is van), amelynek alvállalatai lesznek a különböző projektekért felelős egységek. Ezek közül csak egy lesz a Google; a listát pedig olyan nevek színesítik majd, mint a 2013-ban alapított, az egészséges életre, a jólétre és a fenntarthatóságra koncentráló biotechnológiai fejlesztésekkel foglalkozó Calico, a kisebb, de potens technológiai vállalatok finanszírozásával foglalkozó Google Ventures, az ugyanezt nagyban űző Google Capital vagy a Google legérdekesebb fejlesztéseinek otthont adó, X Labsból lett Google X.

A Google alapítói az új holdingban folytatják, Page lesz az ügyvezető igazgató, Brin pedig az elnök. A részvényesek Google részvényeit Alphabet részvényekre cserélik. Az Alphabet honlapja az abc.xyz honlapon érhető el.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »